Protest spontan şi la Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava

 Salariaţii din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Suceava şi-au exprimat, vineri, nemulţumirea faţă de „salarizarea discriminatorie îndelungată”, declanşând un protest spontan în intervalul orar 11:00 – 12:30.

Nemulţumirile salariaţilor vizează mai multe aspecte importante, printre care se numără neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României pe data de 13 iulie 2022, referitor la soluţionarea problemelor de salarizare la nivelul direcţiilor regionale şi judeţene de statistică. În plus, salariaţii remarcă nemajorarea salariilor în ultimii 5 ani, în contrast cu alte instituţii publice, cu o majorare infimă de 14 lei brut (7 lei net) pentru un salariat cu vechime maximă în cadrul DJS Suceava, în timp ce inflaţia a crescut cu peste 40%.

Printre revendicările salariaţilor se numără stabilirea

salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi personalului contractual la nivelul administraţiei publice centrale, acordarea unei majorări de 15% pentru complexitatea muncii, mărirea schemei de personal, deblocarea angajărilor în cadrul DJS Suceava şi exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii conform prevederilor Legii nr. 296/2023.

Salariaţii au anunţat că protestele vor continua zilnic până când revendicările le vor fi soluţionate. Aceştia subliniază importanţa activităţii direcţiilor teritoriale de statistică, „având un rol crucial în furnizarea informaţiilor statistice esenţiale pentru luarea deciziilor la nivel european, naţional şi teritorial, precum şi pentru desfăşurarea studiilor ştiinţifice şi proceselor electorale”.

Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava îşi exprimă speranţa că autorităţile vor aborda cu seriozitate această problemă şi vor găsi soluţii prompte pentru a asigura un tratament salarial corect şi echitabil pentru toţi angajaţii din cadrul instituţiei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI