La mulţi ani, colegiu câmpulungean!

Astăzi, la 99 de ani de la prima cadenţă ce a răsunat sub spiritul ştefănist, într-un loc de poveste, pe pământ binecuvântat, se înalţă mândră cetate, o fortăreaţă a ştiinţei şi cunoaşterii: Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”!

Cu un trecut greu încercat: născut la Cernăuţi, consolidat prin eforturi titanice, condamnat la nefiinţă timp de 8 ani, cunoscând numeroase peregrinări, renăscut din propria-i cenuşă şi găsindu-şi, în final, împlinirea destinului pe tărâmurile câmpulungene, ţie, drag colegiu, noi, cei de azi şi de ieri, îţi spunem LA MULŢI ANI!

Asemeni unui fabulos roman, în care în urmă cu aproape un veac ai scris primul capitol, eşti şi în prezent prieten bun, care continui să scrii, poveste după poveste, a zecilor de generaţii de elevi educaţi şi instruiţi sub aripa ta ocrotitoare.

Ai fost martor al zâmbetelor şi al lacrimilor miilor de elevi militari câmpulungeni, ai vegheat asupra lor ca un bun părinte, ai ales să devii casă, să iubeşti, să ocroteşti şi să oferi căldură tuturor adolescenţilor care ţi-au trecut pragul. Ai format caractere puternice, ai ghidat tinerii elevi spre performanţă, ai fost prima piatră de temelie în cariera militară a celor care te-au ales, iar astăzi, îţi mulţumim pentru rolul pe care l-ai avut şi îl ai în viitorul fiecăruia în parte.

Cei 99 de ani ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au fost caracterizaţi de munca şi dăruirea personalului pentru formarea, educarea şi instruirea adolescenţilor care au ales să urmeze o carieră militară. Rezultatele obţinute de-a lungul timpului dovedesc profesionalismul de care au dat dovadă cadrele militare şi didactice în misiunea pe care au avut-o şi o au şi în prezent.

La mulţi ani, drag colegiu! Pentru toţi anii în care ai rămas drept, pentru toate secretele, fricile şi bucuriile pe care le ştii doar tu, îţi mulţumim!

FRANCESCA ŞINDILAR

Foto: LAURENŢIU SBIERA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI