La sala de sport a Şcolii 10 din Suceava

Investiţie nou-nouţă, cu burlane ce intră în perete

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu suita, va inaugura de Ziua Naţională, 1 Decembrie, lucrările la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 10 din Suceava.

El a inspectat recent şantierul şi a spus că se fac ultimele lucrări; pe lângă sala principală, sunt amenajate săli pentru tenis de masă, dans sportiv, fitness.

Primarul a postat şi fotografii din timpul inspecţiei, dar nu a sesizat că la toaleta băieţilor scaunul de la toaletă este în spaţiu liber, la fel ca pisoarele, şi nu în cabină.

Lungu nu a spus nimic nici despre inovaţia realizată de „specialişti” pentru a evacua apa pluvială colectată de pe acoperiş. Astfel, în proiectul iniţial, apele pluviale erau colectate de pe acoperişul sălii de sport şi preluate prin burlane care deversau pe troturar, iar copiii şi locuitorii din zonă erau nevoiţi ori să se ude, ori să încerce să circule pe temelia gardului ţinându-se de acesta.

Ca urmare a numeroaselor reclamaţii ale locuitorilor, „specialiştii” au găsit o soluţie: au legat burlanele de coloanele de evacuare a apelor din incinta sălii de sport.

Constructori consultaţi de News Bucovina au evitat să comenteze inovaţia de la această sală de sport şi au spus că soluţia care este de obicei folosită presupune realizarea unui sistem de colectare a apelor bazat pe utilizarea rigolelor.

„Inovaţia” a fost desfiinţată după ce News Bucovina a prezentat situaţia

Inovaţia folosită la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr 10 din Suceava cu evacuarea apei pluviale în interiorul clădirii prin coloanele de scurgere ale toaletelor a fost ulterior desfiinţată.

După ce News Bucovina a semnalat situaţia, firma de construcţii a început lucrări de refacere a sistemului de evacuare a apelor pluviale colectate de pe acoperişul sălii de sport.

Aceasta este a treia încercare de a soluţiona scurgerea apei pluviale de pe acoperiştul sălii de sport.

Totodată, firma a „cârpit” şi trotuarul de-a lungul gardului sălii de sport, care la orice ploaie era plin de bălţi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI