De ieri, bazarul sucevean este încălzit

Începând de ieri, se asigură încălzirea bazarului sucevean, după o necesară perioadă de probe tehnologice, ne-a informat primarul Ion Lungu.

Edilul-şef ne-a precizat că lucrările care au început în anul 2021 sunt acum aproape de finalizare, urmând ca recepţia finală să aibă loc la data de 15 decembrie a.c.

Încălzirea Centrului Comercial „Bazar” din municipiul Suceava este asigurată de aeroterme şi perdele de aer, fiind vorba despre 70 de aeroterme şi de 50 perdele de aer.

Potrivit primarului Ion Lungu, s-au montat şi 24 de aparate de ventilaţie (necesare în perioada anotimpului cald) de tip ERV, de 25 kw şi 18.000 mc/h fiecare. De asemenea, s-au montat în bazar şi 500 de corpuri de iluminat tip LED.

Aflăm că totul este centralizat şi că, în funcţie de temperatura exterioară, temperatura din interiorul halelor se reglează automat.

Ni s-a precizat că modulul termic – care este racordat la sistemul de încălzire centralizat al municipiului – are o putere de 2.500 kw.

„În ultimii 19 ani s-au investit, din partea municipalităţii, aproximativ 10.000.000 euro pentru modernizarea bazarului. Vom investi în continuare în bazar, pentru modernizarea zonelor neamenajate” a declarat ieri edilul-şef Ion Lungu.

Consumator semnificativ în municipiu, bazarul sucevean va fi branşat la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură al municipiului, energia termică fiind produsă în centrala în cogenerare pe biomasă a Bioenergy Suceava şi transportată, distribuită şi furnizată de Thermonet Suceava, anunţa, în această vară, edilul-şef: „Deci, din sezonul rece viitor, cei care îşi desfăşoară activitatea în halele acoperite vor avea încălzire asigurată din sistemul centralizat de termoficare al municipalităţii, cu perdele de aer care distribuie căldura în respectivele hale”. Printre altele, lucrările au vizat închiderea spaţiilor comerciale cu pereţi termoizolanţi şi tâmplărie termopan, montarea de echipamente ventilo-convectoare, aeroterme, perdele de aer, hidranţi interiori, instalaţii electrice şi bariere de fum.

Reamintim că iniţiativa amenajării unui modern sistem de asigurare a căldurii în bazar a fost luată cu mai mulţi ani în urmă, însă demersurile au fost întârziate din cauza „documentaţiei stufoase” necesare obţinerii avizului de securitate la incendii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava, potrivit administraţiei municipale. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI