Alunecarea versantului de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni pune deja în pericol DN 2/E 85

 Zona municipiului Suceava se confruntă cu o problemă majoră: alunecările de teren care pun în pericol drumul naţional/european DN 2 / E 85. În special, alunecarea versantului la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni a devenit o ameninţare serioasă, necesitând atenţie şi intervenţie imediată.

Reactivarea alunecării de teren

Eroziunea terenului din această zonă este vizibilă cu ochiul liber, iar prăbuşirea terenului pare să se apropie tot mai mult de marginea drumului naţional. Localnicii şi şoferii care tranzitează zona pot observa deja semnele evidente ale degradării terenului, iar alunecarea a reînceput să devină activă, punând în pericol infrastructura rutieră vitală.

Impactul traficului greu

Traficul intens de vehicule grele pe DN 2 / E 85 contribuie semnificativ la deplasarea terenului şi agravează situaţia deja critică. Drumul naţional, care este vital pentru a asigura conectivitatea cu municipiul Suceava, este acum afectat într-o măsură care nu poate fi ignorată.

Zona, o vulnerabilitate generală

De asemenea, este important de menţionat că această problemă nu este izolată doar la intrarea dinspre Fălticeni; întreaga zonă este afectată de alunecări de teren! Chiar şi şoseaua de centură a municipiului Suceava a avut nevoie de lucrări speciale pentru a stabiliza versantul şi a preveni astfel riscul de alunecare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI