Teatrul sucevean deschide stagiunea 2023-2024 cu spectacolul „Rinocerii”

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava a anunţat, miercuri, iubitorii de teatru din regiune că, după participarea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon, desfăşurat între 7 şi 26 iulie a.c., actorii se pregătesc să redeschidă cortina pentru stagiunea 2023 – 2024.

Datorită solicitărilor fervente ale publicului din municipiu, cele două spectacole prezentate la Avignon, „Rinocerii” şi „Occident Express”, vor fi reluate în oraşul natal. Iată datele de începere:

> Vineri, 15 septembrie, ora 19:00 – se va da startul Stagiunii 2023-2024 cu spectacolul „Rinocerii” de Eugene Ionesco, în regia lui Alain Timár.

> Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00 – evenimentul de celebrare a 8 ani de teatru la Suceava va începe cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vişniec, tot în regia lui Alain Timár.

Reamintim că Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava a fost înfiinţat în 2015, purtând numele celebrului dramaturg originar din Bucovina. Cu această ocazie specială, în zilele de 23 şi 24 septembrie, teatrul va oferi spectacole atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, „precum şi proiecte noi şi inedite”.

Aflăm că această nouă stagiune promite un program bogat în evenimente culturale, inclusiv numeroase participări la festivaluri de teatru atât în ţară, cât şi în străinătate. Spectatorii vor avea parte de spectacole pentru toate vârstele, de ateliere de teatru, conferinţe şi întâlniri cu personalităţi de seamă, lansări de cărţi şi multe alte surprize care vor fi dezvăluite la momentul potrivit.

În această toamnă, teatrul sucevean va lucra şi la o nouă producţie, sub regia lui Botond Nagy, regizorul spectacolului „Întoarcerea acasă” de Matei Vişniec, care a cucerit publicul în cadrul Festivalului Naţional de Teatru în 2022.

Spectacolele Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava vor fi prezente în numeroase festivaluri de teatru prestigioase, printre care se numără Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti, Festivalul de Teatru Contemporan draMA din Odorheiu Secuiesc, Festivalul Internaţional de Teatru şi Arte Performative din Brăila şi Festivalul de Teatru FESTIS de la Teatrul Naţional Satiricus I.L. Caragiale din Chişinău, Republica Moldova.

Ni s-a precizat că preţurile biletelor şi abonamentelor pentru stagiunea 2023 – 2024 rămân neschimbate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI