După ce a fost condamnat la 8 ani şi 5 luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

Fostul senator Ilie Niţă scapă de pedeapsa penală

Fostul senator de Suceava Ilie Niţă, condamnat în 2021 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la 8 ani şi 5 luni de închisoare cu executare, a scăpat de pedeapsa penală după ce secţia de cinci judecători a ICCJ a decis încetarea procesului penal pentru că a intervenit prescripţia, iar acesta a achitat daunele.

Totodată, a încetat procesul penal şi faţă de soţia fostului senator, Niculina Niţă, pentru fals în declaraţii din acelaşi motiv.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au arătat că, în perioada 2009-2017, Ilie Niţă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, a exercitat în fapt atribuţiile de control şi administrare a unei societăţi comerciale, deşi, potrivit statutului societăţii, administrator era o altă persoană.

Procurorii anticorupţie arată că acesta a acţionat în aceeaşi manieră şi după intrarea societăţii în procedură de insolvenţă din dispoziţia judecătorului sindic, deşi prerogativele acestei funcţii au fost preluate de o altă persoană, în calitate de lichidator judiciar. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI