Pentru viaductul rutei alternative Suceava – Botoşani şi parcarea supraterană de lângă primărie

Credit de 50 milioane de lei

> „Este foarte important să contractăm acest împrumut, pentru a putea demara lucrările la cele două mari obiective din oraşul nostru” a explicat primarul Ion Lungu

Pe 20 septembrie 2023 se va ţine licitaţia în urma căreia Primăria Suceava va contracta un credit de 50 de milioane de lei. Primarul Ion Lungu a subliniat ieri, într-o conferinţă de presă, că gradul de îndatorare al municipiului, cel de 15% – „nu este unul mare”. „Suntem «mici» la aceste credite. Toate oraşele mari apelează la împrumuturi, pentru că nu se poate asigura cofinanţare şi face dezvoltare fără creditare” a precizat şeful executivului municipal, arătând că are la cunoştinţă despre acest lucru din calitatea de membru al Comisiei de împrumuturi de pe lângă Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit edilului-şef, 25 de milioane de lei vor lua calea lucrărilor de pe ultimul tronson al Rutei alternative Suceava – Botoşani. Pentru acesta este deja lansată procedura de licitaţie, „una grea, cu doi ofertanţi şi foarte mulţi subcontractanţi”.

„Sper ca în perioada următoare să avem un câştigător şi să începem lucrările” spune Lungu.

Tronsonul al III-lea al rutei alternative Suceava – Botoşani include şi realizarea unui viaduct cu o lungime de 1.015 de metri peste calea ferată din lunca Sucevei. Valoarea totală a lucrărilor este de 78,21 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei reprezintă suma asigurată în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, iar 35,21 de milioane de lei sunt resurse financiare proprii, inclusiv cele din creditul bancar contractat de Primăria Suceava.

Cealaltă jumătate a creditului va fi orientată spre construirea parcării supraterane de pe strada Ştefan Tomşa, de lângă sediul primăriei.

„Începem această parcare pe banii primăriei, urmând să vedem dacă o putem include spre finanţare, cu fonduri europene, în proiectul de amenajare a sensurilor unice” informează şeful municipalităţii.

Potrivit studiului de fezabilitate, parcarea supraetajată care va fi ridicată în apropierea sediului primăriei va avea 5 niveluri, respectiv demisol, parter şi trei etaje. La dispoziţie conducătorilor auto vor fi 307 de locuri de parcare – 236 convenţionale, 54 dotate cu staţii de încărcare a acumulatorilor electrici şi 78 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

„Este foarte să important să contractăm acest împrumut, pentru a putea demara lucrările la cele două mari obiective din oraşul nostru” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI