Municipiul Suceava

Covor asfaltic pe patru drumuri de pământ

> „În această toamnă vor fi finalizate toate aceste străzi” susţine Ion Lungu, şeful municipalităţii

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spună că a verificat lucrările de modernizare prin asfaltare la patru străzi de pământ. Este vorba despre cele în derulare pe străzile Dragomirna şi Vasile Lupu din cartierul Iţcani, dar şi cele de pe strada Ştefan Luchian din Burdujeni-sat şi strada Fagului din zona Aleea Dumbrăvii.

„Se lucrează satisfăcător, cea mai avansată la finalizare fiind strada Dragomirna, unde s-a turnat primul strat de asfalt şi urmează cel de uzură. În această toamnă vor fi finalizate toate aceste străzi” a declarat primarul, reliefând că se lucrează la documentaţia de scoatere la licitaţie a altei străzi importante din Burdujeni-sat. În cauză este strada Eugen Dobrilă, „execuţie care se doreşte a fi adjudecată în acest an”.

La sfârşitul lunii martie a.c., Ion Lungu anunţa că se caută resurse pentru finanţarea reabilitării a 30 de străzi din municipiu, fiind vorba despre 15 străzi din cartierul Burdujeni-sat, 7 din zona centrală a municipiului, 5 din cartierul Iţcani, 3 din cartierul Zamca. De precizat este că, în 2015, chiar în preajma zonei centrale a municipiului Suceava, au fost betonate două drumuri de pământ, respectiv George Coşbuc şi Teodor Ştefaneli. La acel moment, Ion Lungu aprecia că între 2 şi 3% din reţeaua rutieră a localităţii este formată din drumuri de pământ. În a doua parte a anului 2020, licitaţia de asfaltare a străzii de pământ Ştefan Tomşa a fost câştigată de asociaţia Florconstruct&Drupo, pentru 694.164 de lei. Tot la acel moment, execuţia de pe Aleea Jupiter a fost adjudecată de asocierea Maghebo& Top Geosis, pentru 655.974 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI