CJ Suceava a obţinut finanţare pentru alte 26 de microbuze electrice şcolare

> Niculai Barbă: Suceava a devenit un judeţ de top în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 milioane lei

Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a participat, marţi, la sediul Guvernului, la invitaţia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, la evenimentul de semnare a contractelor de finanţare destinate achiziţiei a 26 microbuze electrice de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din judeţul Suceava, în valoare de 35.905.346 lei.

Consiliul Judeţean Suceava a depus la finanţare proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din Judeţul Suceava”, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în parteneriat cu 26 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Prin acest proiect se vor îmbunătăţi condiţiile de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin achiziţionarea de microbuze şcolare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor la educaţie, cu protejarea mediului înconjurător în acelaşi timp.

Microbuzele vor ajunge la unităţile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale partenere în contract pentru a asigura transportul elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal.

Alocarea financiară este în sumă de 35.905.346 lei (echivalentul a 7.256.097 euro), din care finanţare din PNRR în sumă de 30.172.560 lei (echivalentul a 6.097.560 euro), iar TVA-ul, asigurat de la bugetul de stat, în sumă de 5.732.786 lei (echivalentul a 1.158.536 euro).

„Evenimentul marchează un moment deosebit de important pentru învăţământul preuniversitar, reprezentând încă un pas făcut în direcţia asigurării accesului la educaţie echitabilă şi de calitate pentru toţi elevii din judeţul Suceava şi din România, folosind mijloace de transport în comun moderne şi care se ridică la cele mai înalte standarde de calitate. Cu puţin timp în urmă, tot cu Ministrul Educaţiei, Lugia Deca, a fost semnat un contract de finanţare destinat dotării unităţilor de învăţământ special din judeţul Suceava în valoarea de aproape 5 milioane de lei, ce va fi finanţat, de asemenea, prin PNRR. Aşa cum am mai spus, pentru Consiliul Judeţean Suceava, investiţiile în învăţământ constituie o prioritate, asigurând constant şi consistent finanţări din bugetul propriu, precum şi prin promovarea unor proiecte cu finanţare europeană, Suceava devenind un judeţ de top în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 milioane lei” a declarat vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI