Suceava

Un muncitor a murit electrocutat pe un şantier de construcţii

Un muncitor necalificat de pe un şantier de construcţii al unui complex imobiliar din municipiul Suceava a murit, luni după-amiază, electrocutat.

Potrivit anchetei poliţiştilor, complexul imobiliar aflat în construcţie este situat pe str. Universităţii din Suceava, iar în prezent se desfăşoară lucrări de consolidare la blocul nr. 2, imobil cu peste 10 etaje construite, parter, demisol şi subsol.

Luni, în jurul orei 16:00, un bărbat de 38 de ani din Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la firma care construieşte complexul imobiliar unde lucra de aproximativ un an şi jumătate, a coborât singur în zona subsolului, având intenţia de a acţiona asupra unei pompe de apă aflată în funcţiune în exteriorul clădirii, aceasta având rolul de a colecta apa pluvială adunată în exteriorul bazei construcţiei, apa în acel loc având adâncimea de aproximativ 40 cm. În momentul în care bărbatul a pus mâna pe pompa aflată în funcţiune în apă s-a electrocutat, a căzut în apă şi a rămas fără semne vitale în poziţie orizontală, orientat cu faţa în jos.

După câteva momente a fost observat de către un coleg care a anunţat alţi muncitori despre cele observate, iar împreună au coborât la colegul lor, sesizând în acelaşi timp cele întâmplate prin 112. Angajaţii societăţii, ajunşi în perimetrul producerii evenimentului menţionat, au deconectat pompa, iar apoi l-au scos din apă pe bărbat, aşezându-l pe pardoseala din beton a subsolului, aflată în apropiere, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanţier, care au preluat şi continuat manevrele procedurale, ulterior declarând decesul persoanei.

Muncitorul era echipat corespunzător şi prezenta urme specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreapta şi în zona pectoralului stâng.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” şi, respectiv, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI