După un control la o firmă din Holda

Amenzi de 30.000 de lei şi aproape 200 mc de material lemnos confiscat

Poliţiştii suceveni au continuat activităţile de verificare şi control în ceea ce priveşte activitatea de procesare, depozitare şi comercializare a materialului lemnos. Astfel, aflăm că au fost identificate mai multe neconformităţi, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 30.000 lei şi fiind confiscaţi aproape 200 mc material lemnos, în valoare de peste 67.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 6 – 7 septembrie, în cadrul Planului de Acţiune „Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat activităţi de control pe raza judeţului, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţionarea, debitarea, comercializarea şi transportul materialelor lemnoase.

Echipa de control s-a deplasat în localitatea Holda din oraşul Broşteni, la o societate comercială care deţine un depozit de material lemnos, în vederea efectuării unui control privind respectarea legislaţiei silvice în vigoare.

În urma efectuării balanţei dintre stocurile scriptice de material lemnos raportate în SUMAL 2.0 şi stocurile faptice de material lemnos inventariate de specialiştii silvici în depozitul societăţii din Holda, echipa de control a constatat că societatea deţine în depozit cantitatea de 123,43 mc lemn rotund răşinoase şi 31,52 mc cherestea răşinoase, fără documente care să ateste provenienţa legală.

Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se două sancţiuni în valoare de 15.000 lei; ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţilor de 123,43 mc lemn rotund răşinoase în valoare de 31.229 lei şi 31,52 mc cherestea răşinoase în valoare de 29.156 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate de către lucrătorii Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol privind două avize electronice de însoţire a materialului lemnos şi din analiza datelor înregistrate în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit că operatorul economic a expediat cantitatea totală de 40,20 mc lemn rotund răşinoase fără provenienţă legală din depozitul societăţii.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic, aplicându-se două sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 40,20 mc lemn rotund răşinoase în valoare de 12.610 lei.

Poliţiştii suceveni atrag din nou atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI