Romsilva a reînnoit certificarea forestieră la standard internaţional pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a anunţat, joi, că a reînnoit certificarea managementului forestier în standardul internaţional Forest Stewardship Council®1 (FSC®) pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului, în urma unui audit complex efectuat de un prestigios organism de certificare din Marea Britanie.

 Astfel, suprafaţa totală a pădurilor proprietatea publică a statului care deţine certificarea managementului forestier pe sistemul FSC este de 2.512.551 hectare, adică 80,5% din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Aceste păduri certificate sunt administrate de 233 ocoale silvice de stat din cadrul Romsilva.

 În ultimele două decenii, suprafaţa pădurilor proprietatea publică a statului certificată la nivel internaţional a crescut de la 30 de mii de hectare, în anul 2002, la peste 2,5 milioane de hectare, în prezent.

Certificarea managementului forestier pe sistemul FSC reprezintă garanţia că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme internaţionale din silvicultură, şi că lemnul pus pe piaţă are provenienţa certă şi legală.

Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiştii unui organism de certificare.

În ultimii ani, în urma acestor verificări în teren, auditorii internaţionali au constatat respectarea setului de cerinţe privind certificarea forestieră pentru pădurile proprietatea publică a statului administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva care deţin certificarea managementului forestier.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI