Termen de 30 de zile pentru punerea în siguranţă a canalului de la Bilca ce deserveşte trei microhidrocentrale

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marţi, o hotărâre prin care stabileşte măsuri pentru gestionarea eficientă a zonei adiacente canalului care deserveşte trei CHEMP-uri (centrale hidroelectrice de mică putere – n.red.) din comuna Bilca, aflate în administrarea SC Electromagnetica SA Bucureşti.

Astfel, CJSU Suceava a decis dispunerea de către operatorul economic, în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii, a unor măsuri de punere în siguranţă a canalului care deserveşte trei CHEMP-uri din comuna Bilca prin realizarea unor împrejmuiri sau alte soluţii de restricţionare a accesului persoanelor neautorizate în interiorul acestuia.

Totodată, se impune avertizarea vizibilă a restricţionării accesului prin instalarea de plăcuţe de restricţionare, instalarea unor echipamente de monitorizare video a întregii secţiuni de scurgere.

De asemenea, firma este obligată să faciliteze accesul reprezentanţilor Primăriei comunei Bilca, respectiv a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava la echipamentul de monitorizare foto-video instalat, precum şi dispunerea de alte soluţii tehnice de punere în siguranţă similare, conform normativelor în vigoare.

Măsurile au fost luate după ce, recent, un copil de cinci ani a murit după ce a căzut cu bicicleta în canal, fiind ultimul dintr-un şir de 13 decese petrecute în împrejurări similare de-a lungul anilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI