O mie de comprimate cu substanţe dopante de mare risc depistate în PTF Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni cercetează un bărbat cu dublă cetăţenie – română şi ucraineană, în microbuzul căruia au fost descoperite 1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc şi 67 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Potrivit STPF Suceava, miercuri, 17 mai, în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, o persoană cu dublă cetăţenie – română şi ucraineană. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, se deplasa pe ruta Ucraina – Anglia conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia efectuării unui control amănunţit, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale cetăţeanului în cauză, 1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanţelor dopante de mare risc şi 67 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Comprimatele, în valoare de 13.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pachetele de ţigări, în valoare de 118 lei, au fost confiscate, bărbatul fiind sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conţin substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI