Gheorghe Flutur a anunţat priorităţile OMD Bucovina

> Potrivit şefului administraţiei judeţene, dezvoltăm în continuare infrastructura de transport rutier, feroviar şi aeronautic. Ne propunem să scoatem în faţă particularităţile unice ale brandului nostru

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a primit, miercuri, de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, avizul de funcţionare al Organizaţiei de Management al Destinaţiei Bucovina, OMD regional, înfiinţat în baza noii Legi a turismului.

„Mulţumim ministerului şi domnului ministru Cadariu pentru promptitudinea cu care au analizat şi soluţionat solicitarea noastră. Este prima OMD regională din ţară care se poate constitui în baza noii Legi a turismului” a spus Flutur.

El a arătat că, în calitate de preşedinte al OMD Bucovina, desemnat de membrii fondatori, anunţă că se intră într-o nouă etapă de promovare a turismului în Bucovina.

„De data acesta este o asociere puternică la care participă toate cele 25 de staţiuni turistice din judeţ, precum şi mediul privat, alături de alte instituţii care au dorit să ni se alăture, urmând că în perioada următoare să crească numărul membrilor” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că se propun acţiuni de promovare sub brandul Bucovina care să fie mult mai consistente şi mai puternice, atât în judeţ şi în ţară, cât şi în străinătate.

Dorim ca turiştii să rămână mai multe zile în Bucovina

„Ne propunem să scoatem în faţă particularităţile unice ale brandului nostru: tradiţii, obiceiuri, natură, patrimoniul cultural religios, mozaicul multietnic şi multicultural, zona transfrontalieră, gastronomia, dar mai ales oamenii, cu satele tradiţionale, credinţă, ospitalitatea şi multe, multe altele. Creăm circuite turistice pe zone etnofolclorice, rute ale bisericilor şi mănăstirilor, rute de turism montan, rute de evenimente culturale, rute de pelerinaj, rute gastronomice, rute cu încărcătură istorică şi creăm parteneriate cu autorităţile publice încurajând iniţiativa locală” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ a mai anunţat că se va dezvolta în continuare infrastructura de transport rutier, feroviar şi aeronautic.

„În esenţă, ne propunem ca turiştii să rămână mai multe zile în Bucovina, venind cu o oferta diversificată în care să se regăsească cât mai multe elemente unicate şi de noutate. Ne propunem un partener strâns cu mass-media şi liderii de opinie locali, naţionali şi internaţionali. Ne propunem inventarierea periodică a impresiilor şi sugestiilor din partea turiştilor, tratarea cu maxima seriozitate a observaţiilor şi a propunerilor acestora” a mai arătat Flutur.

El a apreciat că, acum, Bucovina a primit o nouă foaie de parcurs în calitate de destinaţie turistică de succes. (N.B.)

2 Comentarii

  1. Spliff says:

    Gheorghe presedintele OMD desemnat de membrii fondatori… Budget de 1 mil.
    Step back and think about it.

  2. Este încurajator să vedem că Gheorghe Flutur, prin anunțul său privind prioritățile OMD Bucovina, își asumă angajamentul de a aduce îmbunătățiri semnificative în această regiune. Prioritățile stabilite vor fi cruciale pentru dezvoltarea durabilă a Bucovinei și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Cu o abordare concentrată pe sectoarele-cheie, cum ar fi infrastructura, turismul și protecția mediului, se deschid noi oportunități și se promovează creșterea economică și bunăstarea comunităților. Apreciem eforturile depuse și sperăm ca aceste priorități să fie realizate cu succes, în beneficiul tuturor bucovicenilor.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI