Primarul Ion Lungu:

„Sper ca la sfârşitul anului 2024 să avem sală polivalentă la Suceava”

> Ordinul de începere a lucrărilor a fost deja dat, după ce, din cauza preţului mare al gazelor naturale, soluţia de încălzire a fost schimbată pe pompe de recirculare apă-sol şi panouri fotovoltaice

 S-a emis, încă de săptămâna trecută, ordinul de începere a lucrărilor de construire a sălii polivalente din municipiul Suceava.

„Se lucrează destul de intens la partea de săpături la fundaţii şi sperăm să se treacă, cât mai curând, la turnarea acestora” informează primarul Ion Lungu, menţionând că întârzierea a fost cauzată de necesitatea modificării indicatorilor tehnico-economici.

Demersul a survenit creşterii importante a preţului gazelor naturale, autorităţile locale considerând că, în aceste condiţii, se impune modificarea soluţiei de încălzire a obiectivului.

„Acum s-a mai domolit, însă anul trecut era panica creată de preţul la gaze naturale, preţ care era foarte sus. De aceea, am cerut modificarea soluţiei, iar Comisia tehnico-economică a Companiei Naţionale de Investiţii a aprobat noua soluţie de încălzire propusă, respectiv cea pe pompe cu recirculare apă-sol şi panouri fotovoltaice, în loc de încălzire pe gaz metan” a subliniat şeful municipalităţii.

Drept urmare, valoarea indicatorilor tehnico-economici a investiţiei a crescut până la aproximativ 3 milioane de euro.

„În final avem toate aprobările şi vrem să recuperăm acest timp de circa o lună de zile pe care l-am pierdut la început de an. Sper să se respecte contractul, iar la sfârşitul anului 2024 să avem o sală polivalentă la Suceava” a conchis Ion Lungu.

Contractul pentru proiectarea şi construirea sălii polivalente din municipiul Suceava a fost semnat la jumătatea lunii iunie anul trecut, durata acestuia fiind de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, iar 20 de luni pentru execuţia efectivă.

Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe o suprafaţă desfăşurată de 28.530 de metri pătraţi, adiacentă străzii Iuliu Hossu, teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Obiectivul va avea 5.000 de locuri pentru spectatori, lucrările fiind atribuite prin licitaţie societăţii comerciale MIS Grup Bistriţa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI