Garda de Mediu Suceava a amendat firme botoşănene care exploatează nisip şi pietriş pe malul râului Siret

Garda de Mediu Suceava a anunţat, miercuri, că a dispus aplicarea de amenzi unor firme din Botoşani care exploatează nisip şi pietriş de pe malul râului Siret.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în zilele de marţi şi miercuri, 16-17 mai a.c., de comisarii GNM – Comisariatul Judeţean Suceava şi reprezentanţi ai SGA Suceava, ca urmare a unei sesizări privind exploatări de agregate minerale în comuna Tudora din judeţul Botoşani, au fost efectuate verificări la două societăţi.

Una dintre firme efectuează exploatări de nisip şi pietriş din terasa Cotu Cioroiului, pe malul stâng al râului Siret, în comuna Tudora, iar alta deţine o staţie de sortare-spălare de agregate minerale în comuna botoşăneană Corni.

Potrivit sursei citate, ambele societăţi verificate deţin acte de reglementare pe linie de mediu şi de gospodărire a apelor pentru activităţile desfăşurate.

„Pentru neconformităţile constatate, societăţile au fost sancţionate contravenţional cu amenzi conform legislaţiei de mediu în vigoare, totodată trasându-li-se măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficienţelor constatate” arată Garda de Mediu Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI