Amenzi de 205.000 de lei aplicate pentru depozitări de deşeuri pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuţi

> Conform unei reclamaţii care s-a adeverit, a fost vorba despre pomi de Crăciun, canapele, anvelope şi tot altfel de deşeuri, inclusiv cadavre de animale

Operatorul Servicii Comunale Rădăuţi a fost amendat cu 205.000 de lei pentru depozitări pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuţi.

Garda de Mediu Suceava a anunţat că, în urma unei petiţii transmise Gărzii de Mediu şi Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava referitoare la depozitări/eliminări de deşeuri menajere şi reciclabile, respectiv fracţia umedă şi fracţia uscată pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuţi, s-a format de urgenţă o echipă operativă.

La verificările în teren s-a constatat că operatorul Servicii Comunale SA din municipiul Rădăuţi „a depozitat în vederea eliminării deşeuri de orice fel” pomi de Crăciun, canapele, anvelope uzate, deşeuri textile, deşeuri menajere, deşeuri din hârtie/carton, deşeuri din folie/PET, deşeuri din plastic, deşeuri din construcţii, cadavre de animale etc.

Ca urmare, aflăm că societăţii i s-au impus măsuri ferme de remediere a deficienţelor constatate şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale.

Astfel, am fost informaţi că Garda de Mediu Suceava a aplicat o sancţiune în cuantum de 70.000 lei conform prevederilor legale privind regimul deşeurilor şi o sancţiune în cuantum de 100.000 lei conform prevederilor legislaţiei privind protecţia mediului.

Totodată, SGA Suceava a aplicat o sancţiune în cuantum de 35.000 lei conform prevederilor Legii apelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: