…Chemaţi de Eminescu şi Porumbescu

Între numeroasele manifestări organizate în aceste zile în judeţ în contextul Zilei Culturii Naţionale s-a înscris şi cea de ieri de la prânz, de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”. S-a intitulat „Mihai Eminescu şi Ciprian Porumbescu – corifei ai spiritualităţii româneşti”, organizatori fiind CJ Suceava prin Biblioteca Bucovinei şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, alături de care s-au aflat Inspectoratul Şcolar al Judeţului şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

 La chemarea lui Mihai Eminescu şi a lui Ciprian Porumbescu, Sala de Artă „Elena Greculesi” a fost plină: au participat scriitori, oameni de cultură, cadre didactice, iubitori ai culturii în general, inclusiv elevi.

În deschiderea evenimentului moderat de Alexandru Ovidiu Vintilă, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, au vorbit Gabriel Cărăbuş, managerul Bibliotecii Bucovinei, Cristian Şologon, subprefect al judeţului, Antoniu Flandorfer, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Gabriela Platon, stareţa Mănăstirii Voroneţ.

 Elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, îndrumaţi de prof. Ionuţ Micliuc, au dăruit un program muzical din care nu au lipsit „Balada” şi „Sara pe deal”, iar un recital din lirica eminesciană a fost susţinut de eleva Roua Dragotă de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava.

 Miezul evenimentului a fost constituit de conferinţa susţinută de prof. dr. Isabel Vintilă, inspector şcolar pentru limba şi literatura română, care a vorbit celor prezenţi despre un Eminescu dincolo de canoane, de receptat cu interes şi plăcere, fără constrângeri, de un public cât mai larg. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI