Investiţii de 100 de milioane de euro sunt prinse în bugetul Sucevei pe anul 2023

> „Nu este simplu, ci o provocare şi pentru noi” evidenţiază primarul Ion Lungu, conform căruia este vorba despre 50 de proiecte, „foarte multe de implementat concomitent”

„O să avem cel mai mare buget de după Revoluţie” a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul Sucevei. Afirmaţia edilului-şef a fost făcută pe fondul fundamentării proiectului bugetului municipiului reşedinţă de judeţ pe anul 2023, şeful executivului din Areni apreciind că 70 de milioane de euro o reprezintă doar veniturile din proiecte cu finanţare nerambursabilă.

„Este un buget mare, enorm de mare, numai 100 de milioane de euro vor fi investiţii, dintre care 70 de milioane de euro fonduri europene, iar 30 de milioane de euro fonduri proprii. Aceasta nemaiadăugând şi finanţarea de la sala polivalentă, de 30 de milioane de euro, care este prinsă în bugetul Companiei Naţionale de Investiţii” conform lui Ion Lungu.

Astfel, pe partea de investiţii, adică la secţiunea de dezvoltare a bugetului, sunt fundamentate 545,688 de milioane de lei, echivalentul a 110 milioane de euro.

Secţiunea de funcţionare a bugetului este proiectată aproximativ la nivelul din 2022, actualizat cu raza inflaţiei, adică la 367,219 milioane de lei.

„Este un buget al dezvoltării, cheltuielile de investiţii fiind de 60% din total, iar cele de funcţionare de aproximativ 40%. Sigur, nu este simplu, fiind o provocare şi pentru noi. Este vorba despre 50 de priorităţi de proiecte, foarte multe de implementat concomitent. Stăm în stare de alertă, urmărim zilnic metodologia, ghidurile, apelurile şi sperăm să fie un an bun, să implementăm cât mai mult din aceste proiecte” a reliefat Ion Lungu.

Pentru discuţii pe marginea proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023, astăzi edilul-şef se întâlneşte cu directorii şi contabilii-şefi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar, acestea fiind urmate de cele cu grupurile politice ale membrilor Consiliului Local.

Bugetul municipiului Suceava ar urma să fie dezbătut şi aprobat în plenul şedinţei ordinare a deliberativului municipal din data de 26 ianuarie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI