Întrucât locuinţele oferite de Primărie sunt nemobilate

Ion Lungu a recomandat familiilor evacuate din blocul din Burdujeni să închirieze locuinţe în oraş

> Cheltuielile privind chiria şi utilităţile ar urma să fie decontate de municipalitate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recomandat, ieri, familiilor evacuate din blocul 139 din cartierul Burdujeni să caute să închirieze apartamente sau garsoniere în oraş, urmând ca municipalitatea să suporte costul chiriei şi a utilităţilor.

El a spus într-o conferinţă de presă că cele două scări de bloc, D şi E, nu vor putea fi locuite o perioadă lungă de timp, arătând că se vor face studii privind rezistenţa clădirii şi dacă aceasta va trebui consolidată, autorităţile locale vor face demersuri la Guvern pentru asigurarea finanţării lucrărilor.

Ion Lungu a arătat că până în prezent doar şase familii au solicitat locuinţă, dar le-a transmis tuturor familiilor afectate că situaţia aceasta va putea dura şi până la doi ani până să revină în apartamente.

Primarul a mai spus că cele 16 locuinţe ale Primăriei sunt nemobilate şi că recomandă celor vizaţi să închirieze locuinţe de pe piaţa liberă, urmând ca municipalitatea, prin ajutoare de urgenţă, să asigure decontarea cheltuielilor cu chiria şi utilităţile. El a explicat că nu este vorba de o calamitate pentru a se putea oferi legal locuinţe persoanelor sinistrate şi că personalul Primăriei va discuta caz cu caz.

„Vrem să-i ajutăm pe fiecare. Am luat fiecare caz în parte. Este o mare dramă, dar noi dăm aceste ajutoare pentru consolidarea blocului în situaţia în care expertiza ISC spune că se poate repara blocul, vom apela la Guvernul României. O dramă totală. Mulţi sunt proprietari de locuinţă. Le înţeleg necazul, drama lor. Ei spun: dom’ primar eu nu mă mut până când nu-mi dă statul altă locuinţă. Nu din vina mea a explodat, dar s-a întâmplat” a spus Lungu, care a menţionat că orice sprijin acordat va trebui să fie dat cu respectarea legii.

Mai mult, el a spus că locuinţele municipalităţii nu sunt mobilate şi că e mai rentabil ca persoanele evacuate să-şi găsească locuinţe de închiriat.

„Omul să meargă să-şi găsească un apartament cu o cameră-două, vine la Primărie, Primăria ia act, îi dăm să-şi plătească chiria, utilităţile, aşa cum am promis” a spus Ion Lungu.

El a apreciat că această situaţie temporară va putea dura un an-un an şi jumătate, dacă se va mai putea consolida acest bloc.

Lungu a spus că are soluţiile financiare legale pentru ca municipalitatea să plătească chiria şi utilităţile.

„Cred că asta este soluţia cea mai corectă. Parte din ei să-şi găsească chirii pentru că au un avantaj că multe locuinţe care se închiriază sunt mobilate şi pot să se mute de mâine dimineaţă” a mai spus Lungu.

Primarul a arătat că are cum asigura plata chiriei şi utilităţilor pentru o perioadă mai îndelungată.

El a explicat că nu are baza legală pentru a mobila locuinţele municipalităţii pentru a le oferit sinistraţilor şi că este de preferat ca aceştia să închirieze locuinţe din oraş. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI