Într-un bloc din Burdujeni

Explozie cu răniţi şi mari distrugeri

Trei persoane au fost rănite, luni dimineaţă, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuinţe de pe strada Rarău din cartierul sucevean Burdujeni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat la puţin timp după explozie că pom-pierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

 Au fost evacuate şi s-au autoevacuat locatarii din două scări de bloc.

Au fost înregistrate trei victime, cu diferite traumatisme. Victimele au fost preluate de echipajele medicale şi paramedicale.

Alin Găleată precizase că în urma exploziei au fost înregistrate distrugeri şi pagube materiale foarte mari.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, pentru a evalua situaţia.

40 de persoane au fost evacuate din blocul afectat

Potrivit informaţiilor furnizate ulterior de serg.-maj. Radu Gabriel de la ISU Suceava, în urma exploziei au fost evacuate şi s-au autoevacuat în jur de 40 de persoane, din două scări de bloc.

Radu Gabriel a precizat că trei persoane au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, una dintre ele fiind în stare gravă.

Un bărbat a fost aruncat de suflul exploziei de la etajul doi, iar peste o femeie a căzut tavanul

În urma exploziei din blocul de pe str. Rarău a cartierului sucevean Burdujeni, trei persoane au ajuns la UPU Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, dr. Dan Teodorovici, unul dintre pacienţi, un bărbat de circa 60 de ani, care a fost aruncat de suflul exploziei de la etajul al doilea, a ajuns în UPU politraumatizat şi cu arsuri de gradele 1, 2 şi 3 pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului.

Soţia bărbatului, o femeie de 60 de ani, a ajuns în UPU cu arsuri faciale şi la nivelul toracelui posterior.

O altă femeie de aproximativ 60 de ani, peste care a căzut tavanul, a ajuns în UPU politraumatizată, cu traumatism toraco-abdominal şi fracturi de bazin.

La momentul în care ni s-au furnizat aceste informaţii pacientii erau în curs de investigaţii şi de stabilizare.

Bărbatul rănit foarte grav, transferat la un spital din Iaşi

Bărbatul care a fost aruncat de suflul exploziei de la etajul al doilea urma să fie transferat la un spital din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bărbatul care a suferit arsuri pe suprafaţa corporală mare va fi transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Soţia lui nu are arsuri grave, dar, avându-se în vedere că este şi policontuzionată, va rămâne pentru supraveghere în Spitalul Judeţean Suceava, pe Secţia de chirurgie plastică, „pentru că în ţară nu sunt locuri disponibile”.

Dr. Dan Teodorovici a precizat că, ulterior, când se va elibera un loc în ţară, ea va fi reevaluată, iar dacă starea pacientei o va impune, va fi transferată.

Ni s-a precizat că pacienta peste care a căzut tavanul are contuzii şi o fractură la nivelul bazinului „care nu pune probleme şi nu necesită internare” conform sursei citate.

Dr. Dan Teodorovici nu a putut oferi – în acele clipe şi informaţii despre cel de-al patrulea rănit în urma exploziei.

IPJ Suceava: Explozia unei centrale termice pe gaz a afectat toate apartamentele de pe scara blocului

Toate apartamentele de pe scara blocului din Burdujeni unde s-a produs, ieri-dimineaţă, o puternică explozie au fost afectate.

Potrivit primelor date din ancheta poliţiştilor, ieri, la ora 4:05, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe strada Rarău, nr. 4, bl. 139, scara E, s-a produs o explozie.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, iar din primele verificări s-a stabilit că la un apartament de la etajul doi al blocului a explodat centrala termică pe gaz.

În urma deflagraţiei au fost afectate toate apartamentele de pe casa scării.

La faţa locului s-au deplasat şi mai multe echipaje de ambulanţă, SMURD şi ISU, iniţial fiind identificate patru victime omeneşti, dintre care două în stare gravă.

Alte zeci de persoane au fost evacuate, urmând a se stabili ulterior dacă între ele există şi alte eventuale victime.

 Cercetările au fost preluate de lucrători din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI