Primarul Ion Lungu le-a cerut directorilor de şcoli să facă economii la energie electrică şi gaze naturale

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, vineri, că a avut o întâlnire la sediul municipalităţii cu toţi directorii de şcoli şi contabilii-şefi de la unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal.

Una dintre temele abordate a vizat funcţionarea din punct de vedere energetic al şcolilor în această iarnă.

Edilul-şef a spus că a purtat discuţii despre realizarea de economii la cheltuielile cu energia electrică şi gazul metan.

„Am cerut şcolilor să renunţe, unde este cazul, la contractele pe care le au pentru închirierea unor spaţii, în condiţiile în care consumurile energetice sunt mai mari decât sumele ce se încasează din închirieri” a arătat primarul.

Ion Lungu a mai anunţat că, începând de anul viitor, dacă nu se reglementează problema preţului la gaz metan, toate şcolile se vor trece în sistemul centralizat de încălzire.

„Nu se pune problema să restricţionăm activitatea la şcoli, dar nici nu putem consuma din punct de vedere energetic «fără număr» pentru că plăteşte primăria. Am convingerea că reprezentanţii şcolilor au înţeles corect mesajul primăriei” a declarat Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: