Fonduri norvegiene pentru închiderea gropii de gunoi temporare de la Ipoteşti

> Viceprimarul Lucian Harşovschi a semnat contractul la Ministerul Mediului

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a semnat, joi, la Ministerul Mediului, contractul în valoare de 8.640.758,92 lei prin care se va implementa proiectul „Închiderea depozitului temporar de deşeuri municipal Ipoteşti, judeţul Suceava”, finanţat cu fonduri norvegiene.

Proiectul inovativ prin soluţie (introducerea în corpul depozitului de aer comprimat pentru scăderea încărcărilor levigatului şi reducerea substanţială a emisiilor de gaze) face parte din programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice şi ecosisteme (RO-Mediu), apelul 2 – „Măsuri de reducere a contaminării cu substanţe periculoase în depozite municipale temporare”.

Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în prezenţa ministrului Barna Tánczos.

„Prin semnarea acestui contract, nu va mai trebui să transportăm deşeurile la groapa ecologică de la Moara şi, în plus, nu cheltuim niciun leu al municipalităţii, finanţarea fiind de 100%” a arătat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a subliniat că, alături de proiectele de înfiinţare a centrelor de colectare prin aport voluntar (CAV) şi construirea de insule ecologice digitalizate, sunt aduse la Suceava cât mai multe proiecte prin care municipalitatea să aibă un management eficient al deşeurilor şi prin care să contribuie la un mediu înconjurător mai sănătos. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: