PTF Siret

Ţigări de peste 33.000 de lei ascunse în două microbuze

Poliţiştii de frontieră suceveni au anunţat că efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu privire la doi şoferi, un bărbat şi o femeie, care au fost depistaţi în PTF Siret, în timp ce încercau să introducă în Romania, cu ajutorul a două microbuze, ţigări peste limita normală admisă de lege.

Astfel, potrivit STPF Suceava, marţi, 20 septembrie a.c., în jurul orei 23:20, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz, marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care s-au descoperit ascunse în două sacoşe, sub bancheta din spate a microbuzului, 800 de pachete de ţigări, în valoare de 9.600 lei.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere, autorităţile de control au descoperit într-un spaţiu special amenajat, constituit între peretele despărţitor dintre compartimentul pasagerilor şi cel de marfa al unui microbuz, 1.970 de pachete de ţigări de provenienţă duty free, în valoare de 23.640 lei. Microbuzul, marca Volkswagen Transporter, era condus de o femeie, cetăţean ucrainean, în vârstă de 35 de ani.

Întreaga cantitate de ţigări, dar şi microbuzele în valoare de 120.000 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, conform modificărilor aduse de OUG 85/2022 Legii 86 din 2006 privind Codul vamal al României. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: