> Primarul Ion Lungu a oferit organizatorilor o diplomă de excelenţă
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău împreună cu Capela Corala „Doina” şi Corpul de Dans al Filarmonicii, alături de soprana Ana Cebotari acompaniată de Orchestra Mundicolor au creat o seară magică în Suceava cu prilejul ediţiei a IX-a a proiectului „Simfonii de Toamnă” organizat de Rotary Club Suceava – Bucovina, coordonat de Dan Ioan Cuşnir.
Peste 8.000 de suceveni au fost prezenţi, joi seara, în centrul municipiului, la spectacolul susţinut de Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa, împreună cu Capela Corală „Doina” dirijată de Ilona Stepan şi de corpul de dans al Filarmonicii.
Spectacolul a fost deschis de soprana Ana Cebotari acompaniată de Orchestra Mundicolor care a susţinut un concert de pop-opera.
În cadrul spectacolului au mai evoluat soprana Tatiana Costiuc, tenorul Dumitru Mitu, la vioară Viorica Agafiţa, tânăra de 9 ani Martina Meola la pian, bucovineanul Marin Gheras la nai, dar şi Eugen Negruţa la acordeon, care au interpretat arii celebre de muzică clasică.
În acest an, manifestarea „Simfonii de Toamnă” organizată de Clubul Rotary Suceava Bucovina sub deviza „Rotary preţuieşte comunitatea” a avut ca proiect social colectarea de fonduri în vederea oferirii de burse şcolare unor elevi din mediul rural al judeţului Suceava pentru a putea studia la unităţi şcolare de top din municipiul Suceava, dar şi pentru sprijinirea unor persoane cu dizabilităţi.
Preşedintele din acest an al Clubului Rotary Suceava Bucovina, Cătălina Bălăceanu, a arătat că la anterioara ediţie a proiectului „Simfonii de Toamnă”, din 2019, sucevenii au donat „în câteva minute” echivalentul a 16.000 de euro care au contribuit la construirea unei case noi pentru o familie cu 6 copii din Siliştea Nouă, oraşul Dolhasca.
În cadrul manifestării, Fundaţia Assist din Suceava a oferit profesorului de fizică Costică Costan Premiul de Excelenţă în Educaţie pentru întreaga sa activitate didactică.
La această ediţie a manifestării „Simfonii de Toamnă”, primarul Sucevei, Ion Lungu, a oferit organizatorilor Diploma de Excelenţă.
Primarul a spus că a fost încântat de spectacolul susţinut de artiştii din Chişinău, oraş înfrăţit cu Suceava.
Ion Lungu a mulţumit în numele comunităţii sucevene Clubului Rotary Suceava – Bucovina „pentru acest spectacol extraordinar şi pentru cei 20 de ani de activitate”.
„Aţi făcut lucruri remarcabile în oraşul nostru şi vă mulţumim pentru actele de caritate în care v-aţi implicat să faceţi viaţa mai bună cetăţenilor” a spus Ion Lungu.
Primarul Ion Lungu a arătat că prin diploma de excelenţă oferită organizatorilor pentru reuşita acestui spectacol aflat la a IX-a ediţie îi încurajează să organizeze şi a X-a ediţie, anul viitor.
Spectacolul de muzică a fost dublat de un spectacol de lasere.
Manifestarea s-a încheiat cu un grandios foc de artificii în ritmul muzicii orchestrei Filarmonicii din Chişinău.
Sucevenii prezenţi la „Simfonii de Toamnă” au donat în câteva minute 70.000 de lei pentru susţinerea elevilor din mediul rural sucevean cu rezultate excepţionale la învăţătură şi pentru persoane cu dizabilităţi psihice
Organizatorii spectacolului „Simfonii de Toamnă” de joi au anunţat că şi la această ediţie publicul a dăruit din nou, împreună cu Rotary, „speranţă şi încredere”, mai ales că în acest an componenta umanitară a proiectului a vizat „Educaţia şi Sănătatea”.
Astfel, apelul la a susţine aceste două cauze a făcut ca sucevenii să doneze 70.000 lei.
„Cu aceste fonduri donate de suceveni la «Simfonii de toamnă», Rotary Club Suceava – Bucovina va oferi burse elevilor din mediul rural al judeţului, elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură, pentru a putea studia la licee prestigioase din municipiul Suceava. O altă parte din fondurile strânse se va duce către susţinerea persoanelor cu dizabilităţi psihice din judeţ care, pe lângă ergoterapie şi psihoterapie, au şi alte nevoi primare unde vom interveni” au transmis organizatorii.
Preşedintele din acest an al Rotary Club Suceava – Bucovina, Cătălina Bălăceanu, şi managerul de proiect, Dan Ioan Cuşnir, au mulţumit sucevenilor pentru implicarea lor în acest proiect.
„Mulţumim, Suceava! Ne uităm în urmă şi ne aducem aminte cu drag şi emoţie de prima ediţie, cea din 2012. Anul acesta a fost ediţia cu numărul 9 care a fost primită de un număr impresionant de suceveni. Nu ne-am aşteptat să avem un public de aproximativ 8.000 de persoane. Impresionant! Sperăm să lăsăm în urmă o amintire plăcută şi bucuria unei seri de toamnă eleganta şi de calitate” au transmis aceştia.
Rotary Club Suceava – Bucovina menţionează că organizarea evenimentului a fost posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat şi anul acesta, proiectul fiind susţinut de companii importante din mediul de afaceri local, de autorităţile locale şi judeţene şi mass-media. (N.B.)
Comentarii