Rectorul USV Valentin Popa continuă programul de internaţionalizare a USV 

În perioada 19 – 22 iunie a.c., o delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, condusă de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, a efectuat o vizită de lucru în Suedia, la Universitatea din Örebro, în cadrul Consorţiului universitar NEOLAiA (European Young Universities), anunţă USV.

Sub sloganul „Spre un viitor al universităţilor europene”, întâlnirea a reunit reprezentaţi ai celor nouă universităţi membre ale consorţiului: Universitatea din Bielefeld (Germania), Universitatea din Jaén (Spania), Universitatea din Nicosia (Cipru), Universitatea din Örebro (Suedia), Universitatea din Ostrava (Cehia), Universitatea din Salerno (Italia), Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Tours (Franţa) şi Universitatea de Stat de Ştiinţe Aplicate din Šiauliai (Lituania).

Întâlnirea a avut drept scop consolidarea legăturilor existente şi aprofundarea colaborării la nivel educaţional dintre cele nouă instituţii de învăţământ superior. De asemenea, pe agenda întâlnirii au fost incluse şi discuţii despre mobilităţile gratuite pentru studenţi, cadre didactice, cercetători şi personal auxiliar, în interiorul consorţiului, şi despre dezvoltarea reţelei educaţionale.

Din delegaţie au făcut parte şi membrii echipei USV a consorţiului NEOLAiA: conf. univ. dr. Carmen Chaşovschi, conf. univ. dr. Alexandru-Ionuţ Cristea şi asistent cercetare Anamaria Bucaciuc. Reprezentanţii USV au participat la întâlniri bilaterale cu reprezentanţii facultăţilor din cadrul Universităţii din Örebro, pentru a identifica proiecte comune în domeniul academic şi al cercetării. Au fost analizate posibilităţi de colaborare în domeniul dezvoltării durabile, în domeniul ştiinţelor medicale, au fost discutate acţiuni viitoare, cum ar fi organizarea unor programe de studii de scurtă durată în domeniul antreprenoriatului, în regim hibrid, şi organizarea unor şcoli de vară în anul universitar 2022-2023.

Întâlnirea s-a încheiat cu o masă rotundă, în cadrul căreia rectorii celor nouă universităţi au discutat despre angajamentul, implicarea şi resursele disponibile, dar şi despre obiectivele şi etapele următoare de lucru.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava face parte din consorţiul NEOLAiA de la începutul anului 2020, când s-a semnat un acord de colaborare pentru proiectul intitulat NEOLAiA – Young Universities Empowering Regionally Rooted European Talents. În cadrul consorţiului, USV coordonează activităţile legate de crearea unei reţele de experţi în antreprenoriat şi îmbunătăţirea calităţii formării antreprenoriale. Parteneriatul dintre membrii consorţiului se axează pe educaţie, cercetare şi implicare activă în viaţa comunităţii academice. Printre domeniile comune de interes, cu relevanţă regională, se numără digitalizarea şi impactul acesteia asupra dezvoltării durabile, sănătatea globală, precum şi diversitatea şi incluziunea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI