Cele 15 autobuze electrice care vor întregi parcul TPL s-au scumpit 

> Primarul Ion Lungu a discutat la Ministerul de Finanţe posibilitatea plăţii costurilor suplimentare din credit

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că firma Solaris, care trebuie să livreze municipiului Suceava 15 autobuze electrice, a solicitat actualizarea preţurilor de vânzare a acestora.

Lungu a spus că a discutat, luni, la Ministerul Dezvoltării, în legătură cu solicitarea firmei Solaris din Polonia de actualizare a preţurilor celor 15 autobuze care urmează să fie livrate municipiului Suceava în urma licitaţiei organizată de Ministerul Dezvoltării şi pe care firma poloneză a câştigat-o.

Primarul a explicat că solicitarea firmei Solaris urmează să fie discutată de Guvern.

„Referitor la  acest lucru, am avut discuţii şi la Ministerul de Finanţe la Comisia de împrumuturi în legătură cu plata din creditul pentru fonduri europene angajat de Primărie a costurilor suplimentare  la autobuze” a spus primarul.

Ion Lungu a semnat în 14 aprilie 2021 contractul pentru furnizarea unui număr de 15 autobuze electrice şi 19 staţii de încărcare cu firma Solaris din Polonia, ce a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Valoarea contractului semnat atunci a fost de 50.426.627,35 lei inclusiv TVA, iar termenul de  livrare este de 22 luni.

Tot la Ministerul Dezvoltării, Ion Lungu a avut discuţii în legătură cu suma potenţială pe care o va primi municipiul Suceava prin Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, respectiv 8 milioane de euro, şi că a abordat la Direcţia de termoficare din minister şi problema sumelor care pot fi alocate în acest an pentru reabilitări de reţele şi puncte termice.

El a mai declarat că a purtat discuţii la Ministerul Mediului privind programul de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani şi că a fost informat că a fost lansat în consultare Ghidul de finanţare.

La ANRE, primarul Ion Lungu a cerut urgentarea eliberării Avizului Energetic la proiectul de reabilitare reţele şi puncte termice din Suceava pentru a putea depune documentaţia completă la Ministerul Dezvoltării – Direcţia termoficare, dosarul fiind pus  pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Primarul Sucevei a mai purtat discuţii la CNI privind demararea proiectelor contractate de CNI pentru municipalitate, respectiv Sala polivalentă de 5.000 de locuri, baza sportivă de tip 1 şi creşa mare din Dealul Mănăstirii.

„Au fost discuţii eficiente care vor conduce la rezolvarea problemelor enumerate în perioada următoare” consideră Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI