929 de candidaţi la proba scrisă a concursului naţional de titularizare

> Disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi sunt la învăţământul preşcolar, la învăţământul primar şi la limba şi literatura română

 Astăzi, 13 iulie, are loc proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2022. Proba va începe la ora 9:00, în 3 de centre de concurs. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 929 candidaţi, repartizaţi în centrele de concurs după cum urmează: 296 – Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, 341 – Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava şi 292 – Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidaţi înscrişi sunt: învăţământ preşcolar în limba română (154 de candidaţi), învăţământ primar în limba română (150), educaţie fizică şi sport (100), limba si literatura română (92), limba şi literatura engleză  (58), matematica (57), psihopedagogie specială (24), istorie (22), biologie (22), limba şi literatura franceză (19), geografie (18), educaţie socială (17), religie ortodoxă (15), transporturi – maiştri instructori (12), chimie (11), economie (11).

Candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 8:00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru cele 51 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultatele iniţiale la proba scrisă vor fi afişate în data de 19 iulie, la sediul ISJ Suceava, dar şi pe site-ul Titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediul ISJ Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 27 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţele de repartizare, organizate de către ISJ Suceava în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2022, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul Titularizare.edu.ro.

ISJ Suceava a prezentat şi Situaţia statistică a  posturilor didactice/catedrelor vacante, complete, cu viabilitate de cel puţin patru ani, propuse pentru angajare pe perioadă nedeterminată de la nivelul judeţului Suceava pentru anul şcolar 2022-2023. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI