Vesel eşti de neînvins!

În ţara asta merge prost economia! Şi politica! Şi administraţia! Şi cultura! Nu sunt probleme pe plan sportiv pentru că nu contăm, am dispărut din acest domeniu. Scuze, Dna Lipa!

Celebrul îndemn de la Revoluţie, care a fost şi este urmat de toţi de la „stat”, în politică, ministere, este „Petre, fă-te că lucrezi”! Şi trei sferturi din angajaţi, dar şi 95% din parlamentari urmează cu sfinţenie acest îndemn! Ar trebui promovat ca slogan naţional!

Inventivitatea celor care găsesc „sarcini”, cum se spunea la PCR, este incredibilă! Dacă s-ar da un premiu Nobel pentru asta, l-am lua în fiecare an! Spre exemplu, dacă ai absolvit o universitate „afară” (indiferent de nume) trebuie să aduci, pentru echivalare, pe lângă diploma şi foaie matricolă, etc. şi un rezumat al cursurilor absolvite!! Adică, nişte funcţionari verifică dacă respectivele universităţi se ridică la nivelul „fabricilor de diplome”!

Ping pong-ul între instituţii sau chiar în cadrul aceleiaşi entităţi, arta pasării răspunderii şi inventarea de adeverinţe năucitoare prin cerinţe guvernează „serviciul la stat”! Dacă pentru o anumită construcţie nu trebuie avizul Inspectoratului în Construcţii, beneficiarul trebuie să aducă o adeverinţă în acest sens! Cine a avut această iniţiativă ar merita un premiu pentru umor negru!!

A fost Forumul Economic Mondial de la Davos cu prezenţă fizică, după doi ani! Este un „sfat al înţelepţilor” planetei şi al celor care au cuvânt de spus în lume! Normal, din partea României nu a fost nimeni prezent! De ce oare? Cred că din cauza lui Dragnea, pentru că acum „ciuma roşie” este la guvernare şi acţionează foarte bine, ne spune Herr Klaus.

În Japonia funcţionarii pot „trage” un pui de somn în timpul programului dacă sunt extenuaţi. În România este imposibil „la stat”! Cum ar fi să-i trezeşti pentru a-i trimite la somn?

Suntem „bombardaţi” cu ştiri precum că extratereştrii sunt printre noi! Sunt perfect de acord şi bănuiesc că şi Dumneavoastră. La câţi „aerieni” şi „picaţi din lună” ne înconjoară, teoria invadării Terrei de către extratereştri se verifică! Iar când „picaţii din lună” sunt în funcţii de decizie, de ce ne mirăm că România este „în aer” economic, social, administrativ, diplomatic? De la înălţimea sa, Herr Klauss ar putea analiza fenomenul! Cred că are aproape 2 m!

În Rusia, la o serbare şcolară, o fetiţă a spus că Putin este „diavol”! Mama ei a fost sancţionată! La noi, când ne referim la conducători, facem apel la zoologie. Sau la calităţile intelectuale ale absolvenţilor de „şcoli ajutătoare” cu nota 5!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1 Şeful de la Protecţia Consumatorului, Chiriţoiu, uitat în funcţie de 14 ani (de ce?) vrea să fie apărat de SPP! Cine l-ar putea ataca? Subordonaţii săi verifică termenul de garanţie la napolitane şi existenţa mucegaiului în frigidere! Această instituţie nu face nici cât Controlul Muncitoresc din socialism!

P.S. 2 Rezolvare românească pentru cei „uitaţi” cu zilele în vămi! Se trimit psihologi şoferilor! Umor negru sau cretinism? Un cretin nu are umor, doar convingeri ferme!!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: