Vesel ești de neînvins!

Dacă-i criticăm pe „iubiţii conducători”, se găsesc cetăţeni care cred că afectăm imaginea României! Valabil doar pentru regimurile autocrate. Peste tot critica, un mod de corectare a „luatului pe arătură”, este apreciată dacă are măcar un strop de adevăr. Iar glumele şi caricaturile sunt vârfurile de lance! Hai să „ne râdem” de cei de la vârf, conştienţi că norodul nu are decât vina de a-i fi votat! Şi încă o dată, şi încă o dată etc.! Respect ierarhia!

Herr Klaus mă impresionează prin modul în care simulează gândirea! Şi se gândeşte la sezonul de tenis, golf sau schi, după anotimp. În acţiune aplică tactica de care este atât de mândru: „Pas cu pas”. Aşa am fost întrecuţi şi de Bulgaria. Regretă plecarea lui Mutti Merkel care avea grijă de el ca o mamă, deşi nu se simţea bine în prezenţa băiatului. Cu actualul cancelar se va întâlni doar la reuniuni UE şi vor face schimb de amabilităţi.

Preşedintele Senatului, Cîţu, are o privire fixă şi o siguranţă de sine încât te întrebi ce a fumat! Cu Băse era simplu, ştiai că a „servit”. Emite inepţii în serie, fără nicio reţinere, de s-au alarmat şi guvernele altor ţări (Rusia). Iar diplomaţia trebuie să explice că „s-a scăpat” şi că nu trebuie băgat în seamă! Obsesia de a critica tot extinde ridicolul şi asupra Senatului, dar şi a PNL-ului care l-a propulsat. Cât timp?

Preşedintele Camerei, Ciolacu, are câte o propunere pe sesiune, pe care o susţine cu un zâmbet superior şi doreşte să explice pentru popor ideea! Modul repetat în neştire în care prezintă impozitarea progresivă îi agasează şi pe cei mai răbdători jurnalişti! Norocul nostru este că avem telecomandă! Şi de la anul va fi premier… Doamne ajută! Că avem nevoie!

Ciucă, premierul, „comandă” ca atunci când le ordona recruţilor: „faceţi bocancul drept, faceţi bocancul stâng!” Hotărârile de guvern le prezintă sacadat, „cu stângul pe tobă”! În guvern nimeni nu-l contrazice! Le este frică să nu-i scoată la instrucţie sau să-i bage la arest. O mai fi „ţambalul”?

M-am referit la primii patru din stat de care este liber să râdem. Rabelais spunea: „Am stat să râd cum se cuvine / Că doar omului îi e dat să râdă”!

Totuşi am văzut şi maimuţe râzând (cimpanzei, urangutani, gorile) şi m-am întrebat dacă râd de noi, oamenii! Şi asta văzându-ne liderii! În clanul de maimuţe, lider este cel care îi apără, îi duce după hrană şi menţine coeziunea grupului. Dacă ai spune că liderii noştri ar putea îndeplini aceste sarcini, ar izbucni hohote de râs… Nu se ridică până acolo!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1 Am remarcat că toate localurile din Areni s-au închis (deh, dezvoltarea edilitară!). Şi sunt lângă Universitate! Să fie studenţii aşa de cuminţi? S-au inspirat din opera lui Brîncuşi, „Cuminţenia pământului”?

P.S. 2 Herr Klaus a primit un premiu decernat în Germania acum doi ani!! Deplasându-se „pas cu pas”, a durat până acolo! Oare mai ţine minte pentru ce a fost premiat??

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: