DSVSA Suceava a obţinut controlul permanent în punctele de intrare frontieră Siret şi Vicşani – Dorneşti

> Astfel, cu 12 persoane angajate, va fi acoperit necesarul de control impus de traficul mărit, acum lucrându-se cu personal de la alte compartimente ale instituţiei, cât şi cu unii colegi de la direcţiile din ţară > „Sperăm ca în prima jumătate a lunii august să avem aceşti oameni deja angajaţi” a declarat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, menţionând că DSVSA nu are vreo „contribuţie” la cozile mari din frontieră

Mulţumită demersurilor demarate în urmă cu mai bine de două luni, pe fondul aglomerării de la graniţa cu Ucraina, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a obţinut o suplimentare de posturi. La acel moment, directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc ceruse, la forurile centrale, măsuri de fluidizare a traficului din frontieră şi de compensare a insuficienţei de personal în punctele de control gestionate de DSVSA. Este vorba despre Punctul de Intrare Frontieră (PFI) Siret, pentru autovehicule  şi cel de la Dorneşti – Vicşani pentru transportul pe calea ferată, recent, din punctul de vedere al instituţiei sucevene, problema fiind rezolvată prin Hotărârea Guvernului nr. 749, publicată în Monitorul Oficial din 9 iunie.

„Pentru a putea asigura personalul necesar fluxului crescut, pentru DSVSA Suceava am cerut o suplimentare de posturi. În baza solicitării noastre, cât şi a direcţiilor din ţară, respectiv ale celor din Botoşani, Satu Mare, Galaţi şi Constanţa, pentru un necesar general de 25 de posturi, s-a întocmit un memorandum. Acesta a fost aprobat, Guvernul emiţând o hotărâre pentru completarea schemei, iar judeţului Suceava i-au revenit 7 posturi. Am primit şi ordinul ANSVSA care certifică acest lucru şi vom întreprinde, cât mai repede, toate diligenţele necesare, astfel încât, până la 1 iulie, să demarăm procedurile de angajare, pentru a avea respectivele persoane stabile pe post” evidenţiază dr. Voloşeniuc.

Şeful DSVSA ţine să precizeze că lungile cozi de tiruri de o parte şi de alta a frontieră nu sunt cauzate în vreun fel de neîndeplinirea atribuţiilor care revin sanitar-veterinarilor, acestea fiind pricinuite, mai degrabă, atât de regimul vamal, cât şi de infrastructura respectivă, care nu face faţă noii situaţii.

„La ora actuală, noi asigurăm permanenţa în posturi, însă cu ajutorul colegilor de la DSVSA Vaslui, cât şi cu personal din schema noastră, delegat la frontieră pentru o anumită perioadă de timp. Activitatea la nivelul DSVSA Suceava este una complexă, iar cu aceste delegări rezolvăm o problemă acută la frontieră, însă creăm altele la nivelul celorlalte departamente ale instituţiei. Aceasta deoarece, în prezent, avem doar 5 posturi pentru a asigura permanenţă la cele două puncte” precizează  directorul executiv al DSVSA.

În final, după derularea tuturor demersurilor legale, DSVSA Suceava va avea un total de 12 persoane angajate pentru punctele de intrare frontieră, „asigurând necesarul impus de traficul mărit”.

„Trebuie să facem paşii legali, să notificăm Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru modificarea schemei de personal, fiind vorba despre posturi publice. Urmează şi paşii ceilalţi, în aşa fel încât – sperăm noi – în prima jumătate a lunii august, să avem aceşti oameni deja angajaţi” a declarat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

În punctele de intrare frontieră de la Siret şi Vicşani-Dorneşti, sanitar-veterinarii au atribuţii de control fizic şi al documentelor, pe linia conformităţii şi a trasabilităţii „a tot ceea ce înseamnă produse de origine animală şi non-animală destinate consumului uman sau consumului animal”. De asemenea, de la respectivele produse sunt prelevate probe în vederea analizării acestora în laboratorul DSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: