Peste 94.000 de suceveni vor primi câte 250 de lei, la două luni, prin carduri sociale

> Subprefectul Florin Sinescu: Suntem pregătiţi şi vom asigura distribuirea în cel mai scurt timp a cardurilor

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că subprefectul Florin Sinescu s-a întâlnit cu directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava Nicolai Costrâş, pentru a fi analizată capacitatea de distribuire către persoanele vulnerabile din judeţul Suceava a sprijinului material constând în tichete sociale pe suport electronic.

Potrivit sursei citate, în judeţul Suceava sunt aproximativ 94.312 de beneficiari, din care 66.959  pensionari ai sistemului public de pensii, pensionari aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiari de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; 17.343 persoane copii şi adulţi, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; 3.153 de  familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 761 de familii monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 6.096 familii care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare;

De asemenea pot beneficia de acest sprijin şi persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. Dar care până în acest moment nu au fost identificate la nivelul judeţului Suceava.

În programul „Sprijin pentru România”, tichetele sociale au o valoare de 250 lei, fiind acordate o dată la două luni. Încărcarea primelor sume pe card se va face imediat după predarea către beneficiar a cardului şi confirmarea de predare în sistemul informatic, urmând ca în alte trei tranşe să se încarce sumele cuvenite până la sfârşitul anului 2022.

Prefectura Suceava a menţionat că în aceste zile se tipăresc tichetele sociale pe suport electronic, urmând ca distribuirea către beneficiari a tichetelor sociale electronice să se realizeze imediat după ce vor ajunge în judeţul Suceava –  cel mai probabil începând din data de 15 iunie a.c. – şi se va face prin cele 196 de subunităţi poştale judeţene, deservite de 600 de salariaţi.

 „Din informaţiile primite atât de la societatea care asigură emiterea tichetelor electronice, cât şi de la directorul Oficiul Judeţean de Poştă Suceava, suntem pregătiţi şi vom asigura distribuirea în cel mai scurt timp a cardurilor, astfel încât cele peste 94.000 de persoane vulnerabile identificate la nivelul judeţului să beneficieze de acest sprijin acordat de Guvernul României” a declarat subprefectul Florin Sinescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI