Cartonaşul galben

Adevărat, fotbalul sucevean încotro?

> Adi PIRGARU

De vreo câţiva ani buni, echipa de fotbal a Sucevei se chinuie să promoveze în eşalonul secund. La fiecare început de sezon competiţional, se anunţă cu emfază că formaţia Sucevei atacă promovarea. Nu se cunoaşte exact dacă se ştia, de fiecare dată, ce presupune accesul în Liga a II-a, adică trecerea de la un format cu zece echipe, majoritatea din proximitate, la unul cu 20 de grupări, dar totul era în regulă. Adevărul este că, de fiecare dată, 50% din program era rezolvat, adică noi vrem, partea cu putinţa fiind mai delicată, lucru dovedit în final.

În fiecare an, s-au încercat diferite variante la Suceava, antrenori de top, antrenori străini, jucători străini şi tot felul de alte combinaţii, niciuna reuşită, deocamdată. Şi la finele acestui sezon competiţional, rezultatul legat de promovarea echipei de fotbal a Sucevei, a fost acelaşi, „chix”. Să nu uităm totuşi că în ultimii doi ani Foresta Suceava ar fi trebuit să evite duelurile cu Oţelul Galaţi, dar nu s-a putut.

Pentru promovarea în Liga a II-a trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere. Aşa că, am zis să încercăm o altă variantă. Dacă tot am dat-o în „bară” cu tot felul de străini, nu putem ajunge la acelaşi rezultat doar cu ai noştri? Să folosim doar antrenori şi jucători suceveni, poate cu ceva mici inserţii sub 10%, şi să dăm o şansă tinerilor noştri să zburde. Să vină din nou în tribune părinţii, profesorii, prietenii şi vecinii şi atmosfera să fie caldă şi apropiată. Să nu mai plătim cazări, transporturi şi alte chestii pentru străini şi să ne bazăm doar pe bucovineni.

Poate că la început va fi greu, dar la un moment dat se va ajunge la clipa luptei pentru promovare, când totul trebuie să fie pregătit pentru acest lucru. Până atunci, trebuie găsită o soluţie pentru a încerca trecerea la un nivel superior. Noi ne-am gândit la o serie de ligă a III-a din patru echipe, toate din judeţul Suceava, şi atunci în mod sigur una dintre ele va fi pe primul loc la final. La baraj propunem ca adversare formaţii provenite din ţapinarii din Neamţ sau barcagii din Jurilovca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: