Vesel ești de neînvins!

Când drăgălaşele de la Meteo ne anunţă vreme bună se cam confirmă, mai ales pe termen scurt. Când prevăd vreme rea, sigur se va confirm pe termen scurt şi mediu!

Înţelepţii care ne conduc emit prognoze excelente în toate domeniile, în principal pe termen mediu şi lung; mai nou, de preferinţă până în 2030, dar şi 2035 şi chiar 2050! Speră şi reuşesc să nu fie criticaţi pentru situaţia din prezent şi să uităm ce au promis până în 2030, dacă vom mai fi!

Acest mod de proiecţie în viitor este moştenit de la PCR şi „specialiştii” săi în vorbe. Vom avea un viitor „luminos” dacă scăpăm de datorii (cine le-a făcut?), suntem „generaţii de sacrificiu” (câte?) şi vom „combate cu tărie” (nu vă gândiţi la pălincă!) propaganda mincinoasă a capitalismului de pe „marginea prăpastiei” (noi aveam, s-a dovedit, un pas în faţă!).

La întâlnirea premierilor din Bulgaria şi România, amărâtul ăla de absolvent de la Harvard a spus că vecinii de la sud vor deveni hub (centru) energetic în Balcani! Şi noi am fi vrut dar, fără gaz din Marea Neagră, hidrocentrale şi reactoarele 3 şi 4, nu s-a putut! Cel mai vehement susţinător al legii offshore a ajuns în puşcărie! Aşa şi trebuie dacă nu a cerut voie! Bulgarii vor reuşi în locul nostru în turismul estival (au luat clienţii externi de la noi!) Dar ne putem mândri că noi am fost cu idea hub-ului energetic. Şi cu idea am rămas!

Ciucă şi Ciolacu au fost la Kiev! Pe Cîţu nu l-au luat pentru că se pierduse prin sutele de camere ale Parlamentului şi a pierdut trenul! S-au pozat cu Zelensky şi au mai adăugat 2-3 procente la gradul de încredere al populaţiei!

Dar Cîţu nu s-a lăsat; s-a dus şi el după ce s-a descurcat pe holurile Parlamentului şi a ajuns la ieşire. La Kiev a fost primit ca nr. 2 în stat (pe bune!) şi s-a fotografiat ca înlocuitor al lui Klaus!

Klaus nu a ajuns pentru că el se ghidează după principiul „pas cu pas”, iar până la Kiev sunt 1.000 km. Sper să ajungă şi el până la apariţia articolului! Măcar până la Suceava! E la fel ca în Ucraina.

Opera de „inestimabilă valoare teoretică şi practică” semnată de Herr Klaus (de scris…?) a suferit reduceri de preţ până la un sfert din valoare! Ar trebui să o cumpere membrii de partid (cei cu funcţii, chiar câte 10!), că doar nu se bazează pe constructori de drumuri! (De ce mi-o fi venit să zic asta?)

Urcând de la fostul Gostat (cel vizavi de Centrul de Calcul) admirăm un gard viu „ştirb rău”, dublat de plase de sârmă sau sârmă ghimpată care poartă patina epocii Ceauşescu printr-o nobilă rugină! Cu ele se bloca accesul spre grădinile de zarzavat, cartofi, ceapă care erau obligatorii în epocă, fiind atunci şi concursuri între blocuri. Edilii locali menţin aceste relicve pentru cetăţenii nostalgici, care probabil le privesc cu ochii umezi! Asta-i adevărată grijă pentru cei de vârsta a treia!…

DAN STRUTINSCHI

P.S. Am remarcat că poliţiştii locali patrulează câte doi, din care unul are mapă! Mă obsedează o întrebare: cel cu mapa e şeful echipei sau celălalt? Aştept răspuns!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: