Începe autorecenzarea online, prima etapă a Recensământului populaţiei şi locuinţelor

> Fiecare persoană primeşte un link care trimite chestionarul individual de recensământ > Autorecenzarea online asistată are loc în spaţii special amenajate, la primării

Astăzi începe autorecenzarea, etapă de colectare a datelor de la populaţie în cadrul recensământul populaţiei şi locuinţelor, a informat Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava.

Potrivit directorului executiv Daniela Ştirbu, autorecenzarea poate fi online, se poate efectua de pe echipamente informatice proprii sau de pe tabletele puse la dispoziţie prin intermediul primăriilor.

Astfel, accesând platforma de autorecenzare de pe site-ul Recensamantromania.ro, o persoană din familie va completa formularul de preînregistrare, declarându-i pe toţi membrii gospodăriei. Ulterior, fiecare dintre aceştia vor primi câte un link care va conduce la chestionarul individual de recensământ, după completarea acestuia apăsându-se butonul “finalizare”, pentru transmiterea în baza de date a recensământului. Autorecenzarea este disponibilă populaţiei în perioada 14 martie – 15 mai 2022. Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită.

Pe de altă parte, autorecenzarea online asistată se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie, fie de pe tabletele recenzorilor.

În municipiul Suceava au fost amenajate şapte centre de autorecenzare asistată, la sediile primăriei din Suceava şi Burdujeni, la Teatrul Matei Vişniec, Universitatea Ştefan cel Mare, Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Şcoala Gimnazială Grigore Ghica Voievod şi Shopping City Center.

După epuizarea acestei etape, în cazul celor care nu au procedat la autorecenzare, în intervalul 16 mai – 17 iulie a.c. are loc colectarea datelor la domiciliu, de către recenzori. Recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2022 este primul din ţara noastră organizat integral în format digital, cu respectarea precauţiilor sanitare impuse de pandemia COVID-19. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI