Întâlnire Flutur – Osaciuk pentru coordonarea situaţiei la frontieră şi gestionarea ajutoarelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, duminică după-amiază, o întâlnire cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, Serghii Osaciuk, cu care a convenit mai multe măsuri pentru coordonarea situaţiei de la frontieră şi vizând modul în care urma să fie gestionate ajutoarele transmise populaţiei din Ucraina.

La întâlnire au participat de partea română prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi directorul Crucii Roşii România.

Gheorghe Flutur i-a spus guvernatorului că a venit la această întâlnire „ca prieteni” şi şi-a exprimat părerea de rău faţă de agresiunea „nedreaptă, barbară”.

„Trebuie să vă felicit că aţi câştigat simpatia lumii întregi. Lumea întreagă vă apreciază cu lacrimi în ochi pentru eroismul pentru o cauză nobilă să vă apăraţi ţara şi pentru drumul spre independenţă pe care l-aţi ales” a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

El a salutat fluidizarea traficului în partea ucraineană şi l-a asigurat pe guvernator că partea română este pregătită cu tabere şi cu autocare care să-i transporte pe cetăţenii ucraineni spre hoteluri din România.

Flutur a spus că sunt foarte mulţi oameni care au adus ajutoare şi că ar fi bucuros dacă aceştia ar putea fi lăsaţi să le distribuie după linia de frontieră.

„Sunt coloane de maşini care vin cu ajutoare şi dirijăm traficul pentru că blocăm vama” a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat că românii sunt mobilizaţi să ajute şi i-a propus guvernatorului să se permită intrarea cu maşini cu ajutoare.

Din partea conducerii centrale, Gheorghe Flutur l-a întrebat pe guvernator dacă se poate pune în funcţiune calea ferată prin Vadu Siret pentru transport de combustibil, alimente, haine. Mai mult, el a cerut garantarea siguranţei unor coridoare pentru transportul de ajutoare.

În urma discuţiilor s-a stabilit că se va coopera în continuare pentru ca cetăţenii ucraineni care doresc să iasă din ţară să o poată face astfel încât timpul de aşteptare în frontieră să fie cât mai scurt. S-a discutat şi despre situaţia şoferilor români de tiruri care aşteptau să poată intra în România.

Totodată, s-a stabilit ca viceguvernatorul Arthur Muntean să se afle permanent în zona de frontieră spre a gestiona ajutoarele care vin din partea română, urmând ca la Cernăuţi să fie realizat un centru de primire a ajutoarelor care apoi să fie distribuite în zonele din Ucraina unde este nevoie de ele. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI