Acţiune a Direcţiei Rutiere din IGPR în judeţul Suceava

Aproape 50 de autovehicule au fost imobilizate şi aproximativ 100 de permise de conducere au fost reţinute, în urma unei acţiuni derulate de Direcţia Rutieră – IGPR, în judeţul Suceava, în perioada 31 ianuarie – 7 februarie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi rutieră.

Astfel, în această perioadă, au fost executate acţiuni punctuale, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

La acţiuni au participat poliţişti din Bacău, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Dâmboviţa, Neamţ, Maramureş, Ialomiţa, Vrancea şi Iaşi, specializaţi în verificarea documentelor aparţinând autovehiculelor înmatriculate în alte state şi a permiselor de conducere eliberate de autorităţi străine, coordonaţi de poliţişti din cadrul Direcţiei Rutiere şi sprijiniţi de un detaşament de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.

Activităţile de control s-au desfăşurat pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier, dar şi climatul de ordine şi siguranţă publică, ce are impact direct asupra modului de convieţuire socială din zonă.

Astfel, au fost verificate 5.220 de autovehicule, fiind aplicate peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 576.400 de lei.

Dintre acestea, 2.083 au fost la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată cu modificările şi completările ulterioare, 4 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 37 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni la HG nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport, 14 la OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 17 la alte legi.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 99 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depăşiri neregulamentare, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 25 pentru viteză şi 31 pentru alte abateri.

Au mai fost retrase 227 de certificate de înmatriculare şi 45 de seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.

În cadrul acţiunii, 47 de autovehicule au fost imobilizate, majoritatea lor fiind înmatriculate în străinătate şi neavând asigurare obligatorie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI