Primăria Suceava inventariază locuinţele care se vor branşa la noua reţea de gaze din Burdujeni-sat

> Din bugetul local vor fi suportate costurile cu racordarea, dar nu mai mult de 5.000 de lei de gospodărie

Din această săptămână a demarat campania de inventariere a locuitorilor din Burdujeni-sat care vor să-şi racordeze locuinţele la reţeaua de gaze naturale. În acţiune sunt antrenaţi salariaţii de la cabinetul primarului, Ion Lungu reliefând că, în şedinţa Consiliului Local din această lună, va fi aprobată o hotărâre vizând acordarea de sprijin financiar familiilor cu venituri mici. Potrivit propunerii legislative a şefului executivului, în caz că sunt îndeplinite condiţiile legale, municipalitatea va suporta 50% din costurile de branşare, dar nu mai mult de 5.000 lei de gospodărie.

„Ne propunem să finalizăm această acţiune până la data de 25 februarie, în aşa fel încât, începând cu data de 1 martie 2022, să putem oferi aceste ajutoare celor care depun documentaţiile şi îndeplinesc condiţiile legale prezentate de consilieri în timpul discuţiilor” a făcut cunoscut edilul-şef.

Pentru ca intervenţiile să aibă coerenţă, primarul spune că a avut discuţii cu conducerile firmelor care au contracte cu Delgaz Grid pentru racordarea locuinţelor la reţeaua de alimentare cu gaze naturale metan în Burdujeni sat. În acest sens, au fost emise avizele pentru săpături, mai puţin pentru strada 22 Decembrie, „unde se va da acest aviz după pornirea staţiilor de asfalt”. „Mulţumesc cetăţenilor din cartier care au apreciat iniţiativa primăriei şi care colaborează în acest sens. Ne dorim să racordăm cât mai multe locuinţe la gaz metan, astfel încât să putem trece la acţiunea de asfaltare a străzilor” a punctat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI