Potrivit primarului Ion Lungu

Mulţi elevi au pierdut posibilitatea să obţină bursa de merit, după ce media minimă de acordare a crescut la 9,50

> Dacă se menţinea la 8,50, se încadrau 54% dintre elevi, a precizat edilul-şef

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că, prin modificarea legislaţiei privind acordarea burselor şcolare foarte mulţi elevi din municipiul Suceava au pierdut posibilitatea să obţină bursa de merit.

El a arătat că dacă se menţinea 8,50 media minimă, se încadrau pentru bursa de merit 54% dintre elevi. Acum, cu media minimă 9,50, se încadrează circa 25% dintre elevi.

„Au pierdut foarte mulţi elevi posibilitatea de a obţine această bursă” a arătat primarul.

Ion Lungu a reamintit cuantumul burselor, care este de 500 de lei – bursa de performanţă, 200 de lei – cea de merit, 150 de lei – de studiu şi 200 de lei – bursa socială.

Potrivit primarului, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de merit şi cu bursa de performanţă.

El a menţionat că, din acest an, se acordă burse şi la învăţământul gimnazial.

Astfel, pe baza situaţiei trimise de la şcoli, cea mai mare sumă pentru burse va fi la Şcoala Miron Costin – 459.000 de lei, Şcoala nr. 3 – 424.000 de lei şi Şcoala Ion Creangă – 406.000 de lei.

În ceea ce priveşte liceele, cea mai mare sumă pentru burse, 1,43 milioane de lei, va fi alocată Colegiului Naţional „Petru Rareş”, urmat de Colegiul Economic – 1,086 milioane de lei şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” – 801.000 de lei.

Ion Lungu a spus că Primăria Suceava va face tot ce-i stă în putinţă să gestioneze bine fondurile pentru burse şi că va colabora intens cu şcolile din municipiu, „mai ales că sunt mari bătăi de cap privind aplicarea noii legislaţii, care nu este foarte clară cu alocarea burselor”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI