Galeria UAP Suceava, avanpost al primăverii

De miercuri, 16 februarie 2022, iubitorii de artă suceveni pot să se bucure de o elegantă expoziţie, „Humanum lumen”, deschisă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava, în care 16 artişti plastici profesionişti, membri ai Filialei Suceava a UAP, ne invită să le privim, să le înţelegem rodul meditaţiei asupra făpturii omeneşti. Este vorba de Iulian Asimionesei, Sorin Baciu, Ovidiu Buzec, Oana Chilariu Moruz, Ioan Coţofan, Emilian Adrian Gavrilean, Sergiu Grapă, Eugenia Goraş, Oana Ruxandra Hrişcă, Niculai Moroşan, Viorica Ana Moruz, Puşa Pîslaru, Lucia Puşcaşu, Sebastian Raţiu, Camelia Rusu Sadovei şi Constantin Ungureanu-Box.

La vernisaj, cu ochiul sever al profesionistului şi sufletul plin de înţelegere pentru truda artistului, a poposit asupra acestor lucrări criticul de artă Iulian Bucur din Bacău. Au salutat efortul colegilor Camelia Rusu Sadovei, preşedinta Filialei, şi Lucia Puşcaşu, coordonatoarea expoziţiei, împreună cu Oana Ruxandra Hrişcă. A imortalizat vernisajul, venind special de la Piatra Neamţ, realizatorul TV Teodor Petru Moldovan.

De la candoarea copilăriei, la jertfa hristică, de la splendoarea curată a tinereţii la captivitatea cărnii, de la surâsul sarcastic la visurile ca nişte păsări, un evantai larg de mărturisiri şi propuneri găsim pe simezele micuţei, prea micuţei galerii, preschimbată de aceste lucrări pline de culoare şi căldură într-un avanpost al primăverii. Să nu pierdem prilejul să-i spunem „Bun venit!”, mulţumind artiştilor pentru momentul de frumuseţe şi pace pe care ni-l oferă şi de care avem atâta nevoie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI