Nou transport ilegal de cherestea depistat de poliţişti

> În cazul transportului depistat luni s-a deschis dosar penal, s-a confiscat cherestea în valoare de 42.000 de lei şi s-au indisponibilizat autoutilitara şi remorca în valoare de 50.000 de euro

Poliţiştii suceveni au depistat, marţi seara, un nou transport ilegal de cherestea, 18 colete, la doar 24 de ore după ce depistaseră un transport ilegal de 17 colete, pentru care deja s-a deschis dosar penal.

Marţi, la ora 21:05, poliţiştii SPR 11 Pojorâta au oprit pentru control pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, aflate în drum dinspre Fundu Moldovei spre Pojorâta.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 32 ani, din Ciocăneşti, şi transporta cherestea.

În urma interogării aplicaţiei SUMAL 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis codul aviz, însă existau suspiciuni cu privire la sortimentaţie şi la volumul încărcăturii.

Ansamblul de vehicule a fost condus la sediul OS Pojorâta – Atelierul de Producţie Sadova, unde s-a constatat că transportă 18 colete de cherestea de diferite dimensiuni. Acolo a fost sigilat şi indisponibilizat până când personal specializat va continua inventarierea.

Reamintim că luni seara, ca urmare a unui control efectuat de poliţiştii Poliţiei Câmpulung Moldovenesc în baza unor date şi informaţii de interes operativ, a fost depistat un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 51 de ani, din Izvoarele Sucevei, care transporta ilegal cherestea, 17 colete.

Lucrătorii silvici din cadrul OS Pojorâta au inventariat materialul lemnos, reieşind cantitatea totală de 48,97mc cherestele în valoare de 42.603,9 lei. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Atelierului de Producţie Sadova din cadrul OS Pojorâta.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Totodată s-a dispus ridicarea, în vederea continuării cercetărilor, a ansamblului de vehicule, în valoare de circa 50.000 de euro. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI