Pe drumurile naţionale din judeţ 

Trafic rutier în condiţii de iarnă

> Carosabil umed, cu porţiuni de zăpadă frământată

Traficul rutier se desfăşura, ieri dimineaţa, în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale din judeţ.

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, toate sectoarele de drum naţional din administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava erau curate şi umede, izolat existând porţiuni cu zăpadă frământată de până la un centimetru.

Aflăm că SDN Suceava a acţionat pe toate sectoarele de drum cu 23 utilaje închiriate şi proprii, răspândind 227 tone de sare.

Pe căile de circulaţie rutiere administrate de SDN Câmpulung Moldovenesc circulaţia era asigurată tot în condiţii de iarnă, fără probleme deosebite.

Carosabilul era umed, cu porţiuni de zăpadă frământată de până la un centimetru în Pasul Palma şi în zona Cârlibaba.

Pe teren acţionau 23 utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, fiind consumate până marţi, la ora 9, circa 105 tone de sare şi 10 tone de nisip.

„Situaţia este monitorizată permanent, se intervine în funcţie de starea vremii şi condiţiile de trafic” a transmis Prefectura Suceava.

În aceeaşi ordine de idei Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a informat ieri că vremea continuă să fie rece, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi noros, iar pe arii extinse va ninge.

Stratul de zăpadă nou depus va fi local mai consistent (în medie 5-7 cm în zonele joase de relief, iar în zona montană, 15-20 cm).

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55-65 km/h în zonele joase de relief şi de 80-90 km/h, pe crestele montane, viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 3 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 şi -3 grade. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: