Nicio firmă nu s-a arătat interesată de întocmirea documentaţiei pentru zona de agrement Şipote

> „Din păcate, nu a fost depusă nicio ofertă” arată primarul Ion Lungu, precizând că licitaţia va fi reluată, astfel încât un câştigător să fie desemnat până la sfârşitul acestui an

Licitaţia recentă pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice aferente realizării zonei de agrement din parcul Şipote al municipiului Suceava nu a fost tentantă pentru vreo firmă specializată în domeniu. Primarul Ion Lungu a anunţat că aceasta se întâmplă după o lungă perioadă de controverse pe marginea modalităţii de stabilire a temei de proiectare,  motiv pentru care procedurile pentru atribuirea contractului au fost reluate de urgenţă.

„Este o veste nu tocmai bună, deşi s-a făcut atât tam-tam pe problema documentaţiei tehnice pentru parcul Şipote. Din păcate, nu a fost depusă nicio ofertă. Am demarat procedurile pentru reluarea licitaţiei şi sperăm ca, în cele din urmă, să putem avea un câştigător până la sfârşitul anului, astfel încât să ne apucăm de partea de proiect tehnic al acestui obiectiv destul de important”  a punctat Ion Lungu.

Valoarea estimată a contractului este de 650.000 de lei fără TVA, acesta, cu o durată de 24 de luni, vizând, printre multe altele, realizarea studiului de fezabilitate şi documentaţiei pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare.

Urgentarea demersurilor se impune în contextul în care în septembrie a.c. s-a împlinit un an de când Primăria Suceava a preluat pădurile-parc Şipote şi Zamca, edilul-şef Ion Lungu avertizând că procedurile trebuie grăbite deoarece, odată cu transferarea efectivă, s-a impus ca intervenţiile să aibă loc într-un interval de 5 ani.

Proiectul iniţial de modernizare a parcului Şipote, cel al Primăriei, viza realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare, amenajarea de spaţii verzi, crearea de facilităţi pentru recreere, construirea de foişoare, instalarea de Wi-Fi în spaţiile publice, de sisteme de supraveghere video, dotarea cu mobilier urban şi modernizarea infrastructurii urbane care duce spre zonă.

Reamintim că transferarea pădurii-parc Şipote de la Ocolul silvic Pătrăuţi, respectiv de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al municipiului Suceava, a fost consacrată prin Legea nr. 220 din 2018, aprobată de Parlament după ce a fost iniţiată şi susţinută de toţi parlamentarii suceveni, indiferent de culoarea politică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: