Experimentul

Puţini ar fi crezut cu aproximativ o lună în urmă (şi mărturisesc că mă număr printre aceia) că vom avea deasupra un guvern PNL – PSD – UDMR (sau PSD – PNL – UDMR; şi pe această ordine se poate discuta mult, nu neapărat cu folos), premieri prin rotaţie… Pare-se că, pe-atunci, nici dintre liberali şi social-democraţi nu-şi închipuiau, acum, o asemenea împerechere, un asemenea prieteşug de circumstanţă, după toate animozităţile politice şi vorbele rele anterioare. De altfel, şi de-o parte, şi de alta, n-au lipsit vocile acuzatoare chiar în momentele în care construcţia se negocia. Probabil că încă nici nu le-am auzit pe toate, probabil că, în grupurile inflexibililor, încă se tace ori se mârâie. Deşi, dacă stăm să ne gândim binişor, politică adevărată nu se poate face fără de compromisuri. De-acum vom vedea cât va ţine aplecarea spre compromis, căci drumul noului guvern, de fapt, nici n-a început. Altfel, dacă guvernul va funcţiona, vor avea de câştigat ţara, iar nici partidele componente nu vor avea de pierdut. Dacă nu… Pierderi (inclusiv de vreme) pe toată linia.

Dar să nu anticipăm chiar aşa ceva! Pe moment, au pierdut USR şi Fl. Câţu (deşi revenind la Finanţe, rămas în opoziţie făţişă în raport cu PSD; nu-i clar dacă intrat în opoziţie şi faţă de K.W. Iohannis). În aceeaşi ordine de idei, deocamdată, datorită vicepreşedintelui PNL Gheorghe Flutur, s-ar zice că judeţul Suceava ar avea de câştigat. A pierdut la masa negocierilor un ministru al Culturii, însă a obţinut un ministru al Turismului şi IMM-urilor. Iar cum Suceava îşi propune să se dezvolte prin turism…

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Na! Tot la FSN-eul lui Iliescu s-a ajuns dupa 30 de ani de democratie originala.
    Asta insemna ca mai e zgirci de ros pe ciolan. Mai mult in unele ministere, mai putin in altele. De unde si negocierile aprinse.
    Happy thanksgiving!

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: