Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru

> Klaus Iohannis: Acum criza trebuie să se încheie

 Nicolae Ciucă a fost desemnat, ieri, de preşedintele Klaus Iohannis, candidat la funcţia de prim-ministru.

Ciucă a fost propunerea PNL pentru această funcţie, la consultările cu şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că această criză politică a durat prea mult şi este nevoie „acum” de un guvern cu puteri depline.

„Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuţii. Am reiterat că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit” a afirmat şeful statului.

El s-a declarat „foarte mulţumit şi bucuros” că PNL a venit cu o nouă abordare. „S-a votat în unanimitate un candidat care mi-a fost propus, în persoana domnului Nicolae Ciucă” a susţinut Iohannis.

 Premierul desemnat a anunţat negocieri cu „toate forţele responsabile”

„Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi, de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament” a afirmat Ciucă, la Palatul Cotroceni.

Nicolae Ciucă a fost propunerea lui Florin Cîţu

„PNL, astăzi, a dat dovadă de maturitate şi de responsabilitate şi s-a prezentat la consultările cu preşedintele României cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid şi a putea să gestionăm situaţia din Sănătate. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat şi până acum această situaţie – UDMR. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze situaţia aceasta” a declarat Florin Cîţu, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PNL a precizat că el este cel care l-a propus în Biroul Politic Naţional al partidului pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Naţional, o propunere care venea pentru a debloca această criză politică pe care o vedem. Am intrat în politică pentru români, vreau să facem politică pentru români şi e mai important, în acest moment, să avem un guvern cu puteri depline” a afirmat Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: