Parfum de şosele

> Daniela Beale

În curând, niciun centimetru de stradă, străduţă sau alee din România nu va rămâne neasfaltat. Să le dea Dumnezeu sănătate polonezilor care au găsit soluţia şi pentru noi românii, hurducaţi şi nervoşi pe drumuri găurite, defecte, nerefăcute de mult. Şi au inventat un asfalt cu miros de flori! Iniţial, vecinii prieteni s-au gândit să facă munca mai uşoară drumarilor pentru care mirosul specific al asfaltului fierbinte, fără a fi toxic, nu este deloc plăcut. Cu siguranţă însă că va fi foarte tentant şi pentru primari, preşedinţi de consilii judeţene, şefi din Compania Naţională de Drumuri din România, care se vor bate pentru ca miresmele florale ale asfaltului polonez să gâdile plăcut nu numai nasul lucrătorilor noştri, ci şi simţurile cetățenilor dornici să ruleze cu maşina pe un drum neted, abia refăcut.

Anticipez deja ce repede se vor înveli cu asfalt mirosind a crin, lăcrămioare şi patchouli, şoselele şi străzile ţării şi cum vom circula fericiţi, relaxaţi şi în siguranţă ca pe şoselele suspendate din Shanghai. Văd cu ochii minţii cum nu numai că infrastructura ţării va fi perfectă, dar şi noi, participanţii la trafic vom fi mai buni, mai răbdători şi mai corecţi, spre încântarea poliţiştilor care ne vor saluta prieteneşte de pe trotuare.

Văd deja noile şi frumoasele drumuri pe care ne vom zâmbi de la volan unul altuia şi ne vom ura să avem o zi bună, chiar dacă nu ne cunoaştem. Văd cum, în adieri fine de liliac şi orhidee, nu vom mai apăsa de nebuni pedala de acceleraţie, nu vom mai înjura şi nici claxona obsesiv partenerul de drum, ba chiar vom da, cu surâsul pe buze, prioritate şi pietonilor la trecere.

Sunt puţin temătoare doar pentru că nu ştiu dacă acest asfalt înmiresmat este bun şi pentru autostrăzi în România. Dacă uleiurile esenţiale nu fac faţă la patru benzi, mă tem că le vom aştepta încă mult şi bine, deoarece pentru parfumuri precum „Channel no.5”, „Baccarat” sau „Clive Cristian” nu vom avea bani niciodată.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Degeaba asfalt parfumat că trece răzeşul cu atelajul pe drumul national si calul se cacă pe dânsul. Fară 1 channel pentru colectare dejectii şi ape pluviale, parfumul rămâne cel local.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: