Ursul atacă din nou în zona Broşteni

> Animalul ar fi omorât două oi

Un urs ar fi omorât două oi în localitatea Lungeni, din oraşul Broşteni, iar situaţia a fost semnalată prin 112.

În zonă a ajuns un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Broşteni, a precizat IJJ Suceava.

Apelantul susţine că ar fi acelaşi urs care a fost prins într-un laţ săptămâna trecută.

Bărbatul care a făcut sesizarea avea 17 oi pe un izlaz comunal şi a constatat că are doar 15, şi că o oaie a fost omorâtă, iar alta a fost luată de urs în pădure.

Jandarmeria Suceava a transmis un set de reguli minime de respectat în situaţia în care vă întâlniţi cu ursul, prezenţa acestora fiind semnalată din ce în ce mai des atât în zonele montane ale judeţului, cât şi în apropierea gospodăriilor.

În acest sens, în cazul în care vă întâlniţi cu ursul, vă adresăm următoarele recomandări:

> Să nu îl hrăniţi sau să vă apropiaţi de acesta pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel;

> Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri!

> În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: