Gheorghe Flutur:

Principalele probleme, criza forţei de muncă, scumpirea materialelor de construcţii şi birocraţia

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat luni seara la Constanţa, în cadrul Comitetului de Coordonare al PNL Constanţa, că ştie că premierul Florin Cîţu pregăteşte un program de dezvoltare al comunităţilor locale şi a arătat că principalele probleme sunt criza forţei de muncă, scumpirea materialelor de construcţii şi birocraţia.

Ca şi în celelalte intervenţii pe care le-a avut în şedinţele PNL din ţară, Gheorghe Flutur a spus că PNL trebuie să-şi clarifice doctrinar câteva lucruri de urmat.

„Sunt adeptul câtorva lucrări mari, care să lase o amprentă liberală României în perioada următoare” a spus Flutur.

El a întărit îndemnul ca Guvernul PNL să realizeze legături rutiere rapide între provinciile istorice.

„Am spus-o şi o repet de fiecare dată: Să trecem Carpaţii cu autostrăzi obligatoriu, pentru că banii europeni sunt ca să legăm provinciile istorice între ele. Este datoria noastră, a liberalilor, şi avem ocazia şi oportunitatea. Trebuie să avem înţelepciunea ca după acest congres să ieşim mai întăriţi” a spus Flutur.

Descentralizare şi reformă administrativă

El le-a transmis liberalilor că trebuie să aibă curajul să facă descentralizare şi reformă administrativă în favoarea oamenilor.

„Să avem curajul să susţinem mai mult mediul privat, antreprenorii. Am fugit prea mult să ne punem bine cu toate categoriile de electorat, noi liberalii, şi am plătit pentru asta. Cred că mediul privat aşteaptă multe de la noi şi ar trebui să le răspundem prompt” a spus Flutur.

El a subliniat că va trebui ca PNL să apere identitatea naţională a poporului român.

În ceea ce priveşte guvernarea, Flutur a arătat că sunt mai multe probleme care la care Guvernul va trebui să răspundă prompt şi ştie că este pregătit pentru asta.

„Ce probleme avem? Criza forţei de muncă, scumpirea materialelor de construcţii, birocraţie şi nevoia de simplificare ca să absorbim mai repede şi mai eficient fonduri europene. Sunt lucruri la care va trebui să răspundem prompt în perioada următoare” a declarat Gheorghe Flutur.

El a menţionat că primarii, care sunt pioni de bază ai PNL, aşteaptă de la Guvern proiecte concrete.

„Am văzut că premierul pregăteşte acest plan de dezvoltare pentru perioada următoare adresat comunităţilor locale, primăriilor şi îmi pun mare speranţă în acest lucru” a spus Flutur.

El le-a cerut liberalilor constănţeni înţelepciune ca după 25 septembrie PNL să iasă întărit şi să aibă un preşedinte de partid care să fie prim-ministru care să aibă mai multă legitimitate în negocierile dintr-o coaliţie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI